Spórolj időt és pénzt, és készítsd el otthon az ápolt körmök királynőjének is nevezett francia manikűrt!

 A francia manikűr nem hiába a nők kedvence az 1920-as évek óta. Természetes, letisztult formája miatt minden ruhához illik, bármilyen alkalomra viselhető, emellett pedig házilag is könnyen és egyszerűen elkészíthető. Kezedet ápolttá varázsolja, diszkrét és elegáns, ugyanakkor a lehető legpraktikusabb stílus is, hiszen soha nem megy ki a divatból!

francia szett

Egy jó minőségű francia manikűr szett ára mindössze 1000-2000 Ft körül mozog, mely gazdaságosnak mondható, hiszen több mint 20 festés is kihozható belőle. Az otthon elvégezhető „mázolás“ lényegében gyakorlat kérdése: ugyan kell hozzá egy kis türelem és precizitás, de mivel a francia manikűr sok előnyös tulajdonsággal rendelkezik, megéri ráfordítani az időt. Ne csüggedj, hogyha elsőre nem te alkotod meg az év manikűrjét, harmadszorra már biztosan menni fog!

 1. lépés: Készítsd elő a körmeidet

02Körömlakk lemosóval távolíts el minden korábbi lakkot. Utána használj körömágybőr-eltávolító krémet vagy zselét, mely finoman felpuhítja a körömágyat. Ezután egy puha, radíros végű szerkezettel told vissza a felesleges, elszáradt körömágybőrt. (Ne használj ollót vagy hámkéseket, mert ezekkel könnyen megsértheted az érzékeny bőrt.) Használj mandulaolajat! Kend be ezzel a kezed, majd pedig 15 percig tekerd be egy előmelegített törülközőbe. A felesleges hámréteg eztuán könnyen ledörzsölhető.

 Beauty of nails

 

2. lépés: Formázás, reszelés

Reszeld oválisra vagy kocka alakúra, amelyik tetszik, de lehetőleg puha, aprószemcsés reszelőt használj.

 

3. lépés: Alapozás

Vigyél fel egy alapozó réteget minden körmödre, mely lényegében megfelelő alapot nyújt a következő réteg felviteléhez. Hagyd megszáradni. Sok fajta alapozóréteg van, a legjobb, ha olyat választasz, ami ásványokkal és vitaminokkal táplálja a körmeidet. (Angolul: Base Coat-nak hívják.)

 4. lépés: Fesd fehérre a körömvégeket

 04

Használj sablont, mely abban segít, hogy biztosan egyenes vonalat húzzál. Várd meg türelmesen, amíg a fehér festék megszárad, majd pedig óvatosan távolítsd el a sablont a körmeidről. 

5. lépés: Fesd be natúr színű lakkal

05

 

 

Rózsás vagy bézs színű árnyalattal lakkozd ki egyenként a körmeidet, majd pedig hagyd őket megszáradni. Ha extra csillogásra vágysz, vagy azt szeretnéd, hogy munkád eredménye legalább egy hétig tartson, vigyél fel egy végső átlátszó réteget. Erre használj fényes védőlakkot, mely bármely dorgériában kapható. Hagyd ismét száradni, és főleg megkeményedni legalább 10 percet, hogy végeredményül ragyogóan szép, ápolt körmöket kapj!

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Az illatos és sima bőr titka – Veet Supreme Essence

Forradalmi újítás a hidratálásban

Hidratálás, fiatalítás, ránctalanítás

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ