Hatékony takarítással az egészséges otthonért – videóval

Hatékony takarítással az egészséges otthonért – videóval

Akár folyamatosan, akár a nagy hideg miatt tartjuk a lakásban háziállatainkat, az állatszőr eltakarítása minden házikedvenc-tulajdonos számára fontos feladat: amellett, hogy nem szép látvány a csomókban álló szőr, egészségügyi problémákat is okozhat, hiszen összegyűjti a port és így jelentősen megnő az allergia kialakulásának veszélye.

Sokan akkor is gyakran beengedik a lakásba háziállataikat, amikor az időjárás ezt nem indokolja, míg mások gyakorlatilag együtt élnek bundás kedvenceikkel. Az állatszőr eltakarítása azonban mind esztétikai, mind egészségügyi szempontokból nagyon fontos, hiszen ha maguk a gazdik nem is allergiások sem a porra, sem az állatszőrre, a barátaik, vendégeik számára kellemetlenséget okozhat, ha nincs megfelelően kitakarítva a lakás. Az állatszőrrel vívott harcban a fa bútorok esetén bevethetjük a különböző bútortisztítókat, vagy antisztatikus tisztítószerrel befújt puha rongyot, míg a kárpitok, ágyneműk és a különösen állatszőrös ruhadarabok tisztításának enyhén benedvesített gumikesztyűt húzva érdemes nekiállni.

A szőnyegek és a padló tisztán tartása érdekében a rendszeres porszívózást sem fogjuk megúszni; jó hír azonban, hogy ma már olyan robotporszívót is beszerezhetünk, ami távollétünkben elvégzi otthon a piszkos munkát. Érdemes odafigyelnünk arra, hogy mindenképpen jó minőségű szűrőkkel ellátott készüléket válasszunk. Egy megfelelő szűrővel, például HEPA szűrővel ellátott porszívó ugyanis a lehető legkevesebb port és allergizáló anyagot engedi vissza a levegőbe a porszívózás során. Ha a családban valakinek házipor-allergiája van, akkor érdemes olyan HEPA szűrős modellt választani, mint például a Samsung NaviBot robotporszívó.

Tekintsd meg videónkat!

A robotporszívó azok számára jó megoldás, akik nem szeretnének minden nap porszívózni. A Samsung NaviBot fejlett technológiával, dolgozik, ráadásul speciális időzítő funkciójának köszönhetően nyugodtan ráhagyhatjuk a munkát, hiszen akár a távollétünkben is elvégzi a porszívózást. Emellett be lehet állítani azt is, hogy bizonyos területeket elkerüljön a porszívó, nem kell tehát amiatt sem aggódni, hogy mire hazaérünk, a lelkes takarító kiborította az állatok tálkáit.

Kapcsolódó cikkek:

Magyar természetfilm a TV2-n

Vastag Tamás is az igazi társat keresi

Kutyaszív – Kell egy barát!

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark