Érték és szépség – fotókkal

Érték és szépség – fotókkal

Hrivnák Tünde új, By Me Matyó és By Me Spicy névre keresztelt 2012. tavaszi-nyári kollekciója a megújulni vágyó, ám klasszikusan modern nőt öltözteti. Finom érzékel teremtve egyensúlyt a hagyomány és újszerűség izgalmas kettőssége között. A Hrivnák Tünde tervezte kollekció ruháin védjegyként megjelenő gyönyörű, eredeti kézzel hímzett magyar motívumokat ezúttal a kulturális kincsünknek tekintett kalocsai és matyó hímzések ihlették.

Az idei tavasz divatos narancssárga, zöld, lila, sötétkék, türkiz és bézs, valamint a szomorú kalocsai mintavilág lila, zöld és kék színárnyalatait, a By Me ruhákra oly jellemző fekete és a fehér alapszínek kombinációja teszi egységessé. Így a ruhák állandó és örök eleganciát sugallva őrzik kulturális hagyományaink szépségét és értékét, a mai modern nő ruhaviseletének valamennyi igényét kielégítve. A Zra Continental Hotel Budapestben megrendezett divatbemutatón Pataki Zita és Bánhidi Petra a By Me Matyó és Kalocsai kollekció védnökei, valamint az est házigazdái Polyák Lilla és Homonnay Zsolt ismertette meg a főként közéleti személyekből és hírességekből álló közönséggel a By Me kollekció különleges darabjait.

A divat minden korszakban hat, az állandóság a magyar minták

Amíg a 2012-es tavaszi-nyári By Me Matyó és Spicy kollekcióban a fekete és fehér szín az örök eleganciát, addig a változó divattal szembeni állandóságot az eredeti, Kalocsán és Mezőkövesden készült kalocsai és matyó hímzések, a By Me ruhák védjegyei adják. A régi és az új tökéletes találkozását megálmodó koncepció lényege: a magyar motívumokat beépíteni az aktuális divatba, kultúránk gazdag és értékes motívumvilágát egy méltóan hozzá illő elegáns köntösben hordhatóvá tenni. Így született meg a kalocsai és matyó motívumokkal díszített kollekció, mely a hagyományt és művészetet kézzel fogható közelségbe hozza.

„A kalocsai és matyó mintás kollekcióm legfontosabb üzenete az eredetiség megőrzése” – mondta el Hrivnák Tünde divattervező. „Nagy öröm volt számomra, hogy Kalocsa város polgármestere Török Ferenc megkeresése után a Matyó Népművészeti Egyesülettől érkezett a felkérés, hogy ők is szeretnének egy mai öltözködési kultúrának megfelelő trendet követő elegáns kollekciót készíttetni. Mindkét megkeresést a legnagyobb örömmel fogadtam.”

Aki kalocsai mintás ruhát visel jó szerencse éri

Hrivnák Tünde 2012-es tavaszi-nyári By Me Spicy kollekciójának legmeghatározóbb jellegzetességét a riselin hímzés adja. Ez a géppel készített kézi hímzés vetekszik bármely csipkedíszítéssel a világon. A riselint kiegészítő hímzések színei a legismertebb színes kalocsai színvilág: piros- zöld- sárga- rózsaszín- kék, a szomorú kalocsai színvilág: lilák- kék- zöld, valamint az egyszínű, letisztult ókalocsai színvilág jellemzi. A ruhák alapanyaga egyszínű fekete, fehér, tőrt fehér, lila. A minőségi, természetes alapanyagokra készült hímzések által készített ruháknak varázslatos, misztikus kisugárzása van. A ruhafazonok követik az aktuális trendeket. A kerek és egyenes nyakkivágások, egyenes vonalú és bő szabású szoknyák a különleges technikával készült ruhákat egyedivé és különlegessé teszik.

Matyó motívumokkal díszített ruhát minden üzletasszony ruhatárába

A népművészetben a rózsa a nő, a tulipán a férfi

A 2012-es tavaszi By Me Matyó kollekció vázát a fekete, fehér, piros és kék színek adják. A fekete és a fehér színek ezúttal az állandóságot, a kék szín az eleganciát jelképezi, míg a piros szín energikussá teszi a ruhákat. A matyó népviselet ihlette megoldásokkal kiegészített ruhák szabásvonalaikban egyenes vonalvezetésűek. A ruhákon megjelenő motívumok színvilágát tekintve a legrégebbi időkből való egyszínű hímzések ugyanúgy megtalálhatóak, mint a fekete– piros, Illetve a piros- bordó- sárga- kék hímzések, amely színkombináció ugyancsak a nagyon korai hímzéseknél volt jelen.

Elegáns színesség

Hrivnák Tünde tervező kollekcióját azoknak a nőknek ajánlja, akik a klasszikus színek és fazonok mellett a változás jegyében bátran választják a színes ruhadarabokat, ugyanakkor merészen viselik tetőtől talpig a fehéret is. A trendszínek, a narancssárga, zöld, lila, sötétkék, türkiz, és bézs jelenléte mellett, a tört fehér – narancssárga – fekete – sötétkék, illetve a tört fehér- türkiz és bézs színek pezsdítik fel a kollekciót. Az autentikus színek jól illeszkednek a kézzel hímzett ruhákhoz, a diszkrét csipkedíszítések pedig nőiessé és elegánssá varázsolják azokat. A szoknyák hordó és ceruzaszoknya fazona a 60-as éveket idézi. A nadrágok között a magasított derekú bőszáru és a szűkszárú boka fölött érő ugyanúgy megtalálható. A ruhák természetes pamut, len és tisztaselyem alapanyagból készültek.

Tekintsd meg képgalériánkat!

Kapcsolódó cikkek:

Gazdagodott a hazai formakultúra

Kivillanó lábak – fotókkal

Lencsevégre kapták Dukai Regináékat – fotókkal

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark