A balneológia hónapja a Danubiusnál

A balneológia hónapja a Danubiusnál

Születésnapunk alkalmából megajándékozzuk vendégeinket: a Danubius Health Spa Resort szállodákban még több élménnyel, meglepetéssel, kedvezménnyel várjuk a kikapcsolódni, gyógyulni vágyókat!

A víz az élet forrása, bölcsője, legfontosabb lételemünk.  Nemcsak isszuk, de lubickolunk is benne, kihasználva testi-lelki egészségünkre gyakorolt jótékony hatásait. Termálvíz, gyógyvíz, hidroterápia, balneoterápia, fürdőkúra és ivókúra – napjaink gyakran ismételt kifejezései, de tudjuk-e, mi rejlik a látszólag egyforma fogalmak mögött.

A közönséges vízben fürdéskor a víz fizikai tényezői (hőmérséklete, nyomása, felhajtó ereje) hatnak a szervezetünkre. Ezeket a hatásokat használja fel a vízgyógyászat, más néven a hidroterápia, míg a gyógyforrásoknak és gyógyvizeknek alkalmazásával és hatásaival foglalkozó tudomány a balneológia, magyarul gyógyfürdőtan.

A kultúra bizonyos fokára eljutott népeknél már a régi ókori időkben is elterjedt volt a fürdőzés. Nem egy helyen fontos szerepet játszott a vallásos követelményekben is, mint például a régi babiloniaknál, asszíroknál, perzsáknál, indusoknál. A rendszeres és céltudatos fürdőzés – a tulajdonképpeni fürdőkultúra – a görög, majd főleg a római korban alakult ki a keleti rituális tisztálkodásokból. A rómaiak már azt is tudták, hogy a víz egyes betegségeket gyógyít. Ők kezdtek el közfürdőket építeni nagy medencékkel. A fürdők élén orvos állt és itt folyt a római közélet jelentős része is. Nem csak Rómában, hanem a birodalom többi városában is nagyszámban építettek fürdőket. Városaikat olyan helyre építették, ahol meleg források biztosították a fürdők ellátását, mint például Pannónia fővárosát, Aquincumot is.

balneo fekvo

Nem véletlenül itt, hiszen Magyarország különleges balneológiai adottságai révén rendkívül gazdag ásványvizekben és gyógyhatású termálvizekben.

Az itt lévő hévízek nemcsak mennyiségüket tekintve, de gyógyászati, balneológiai hatásuk alapján is egyedülállóak a világon. Sehol máshol nem található, ennyi különböző betegség kezelésére, illetve megelőzésére alkalmas kiváló minőségű termál és gyógyvíz. Az országban mintegy 150 meleg vizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális – többek között radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, jódos vizet tartalmazó – fürdő található. A legismertebbek a budapesti fürdők, Hévíz, Harkány, Bükfürdő, Sárvár, Zalakaros, Gyula, Hajdúszoboszló.

Danubius Health Spa Resort szállodákban nemzetközi szinten májusban a balneológia kerül a fókuszba. A különféle rendezvények, előadások célja, hogy minél többen megismerjék a fürdőkúrák hatását és a rendelkezésre álló lehetőségeket. A kedvezményekkel szeretnék minél több gyógyulni vágyó számára a fürdőkúrák igénybevételét lehetővé tenni. A szállodák különféle ajánlatokkal készülnek:

balneo allo2Danubius Health Spa Resort Margitsziget

Minden érkező vendég tájékoztató levelet kap a balneológiáról. 10% kedvezményt biztosítanak minden helyben vásárolt vizes wellness kezelésre. Gyógyvendég tájékoztató keretén belül előadást tartanak a gyógyító víz erejéről. Étkezések előtt gyógyvizet kínálnak az étteremnél.

Danubius Hotel Helia

„3=2” (kettőt fizet, hármat kap) kedvezményes ajánlat a balneoterápiás (súlyfürdő, tangentor) és elektroterápiás kezelésekre, valamint a vízitornára. Májusi extra fürdőválasztékkal várják az érdeklődőket:

-          Holt tengeri sófürdő (15-20’)

-          Bázikus fürdő (20’)

A májusban gyógy-package-es foglalással érkező vendégek részére lehetőséget biztosítanak egy ingyenes próba-súlyfürdőre, és heti 2 alkalommal ingyenes csoportos vízi gyógytornára (gerinc-/csípő-)

Belföldi vendégek részére:

Ingyenes felmérő orvosi vizsgálatot biztosítanak, majd erre alapozva lehetőséget adnak egy próba-kezelésre 50% kedvezménnyel (súlyfürdő vagy vízi gyógytorna)

Kedvezményes áron vásárolható 5-alkalmas balneo-bérletek:

-          5-alkalmas súlyfürdő bérlet 20% kedvezménnyel, vagy

-          5-alkalmas vízitorna bérlet 20% kedvezménnyel

balneo alloDanubius Health Spa Resort Bük

-          Május 18. 10.00 óra: Gyógyvizek, gyógykúrák Magyarországon -előadás, beszélgetés Dr Horváth Péterrel

-          május 17-20. 40 % jubileumi engedmény a következő kezelésekre: Iszapfürdő, Váltófürdő, Hidromasszázs, Gyógymasszázs 20′, Gyógytorna

Danubius Heath Spa Resort Aqua és Danubius Health Spa Resort Hévíz

Minden kedden 14 órakor térítésmentes kúratanácsadás, kiemelt téma a fürdőkúra jelentősége.

2-t fizet, 3-t kap minden elektroterápiás kezelés igénybevételekor

Előadás az elektroterápia lehetőségeiről.

Május 18-án (péntek) 13 órakor prezentáció, az előadás témája: fürdőkúra, a hévízi gyógykezelések fontossága és hatásai, a prezentációt Dr. Horváth Bernadett tartja

A Fitness Check vizsgálatból 40% kedvezményt biztosítanak

A határainkon túli Danubius gyógyszállodák is részt vesznek a balneológiai napok megrendezésében.

Kapcsolódó cikkek:

Felüdülés a természet ölében – Egerszalók Gyógy- és Wellnessfürdő

Lendüljünk jó formába

Clarins testkezelések

.

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark