A Puma innovatív és környezettudatos megoldásai

A Puma innovatív és környezettudatos megoldásai

Az új, innovatív megoldások jelentősen csökkentik a hulladék és CO2 kibocsátást, amelyet a hagyományos csomagolóanyagok, mit például a cipős dobozok és polietilén táskák, zacskók okoznak. Mindez jó alapot ad a Puma célkitűzésének, hogy csökkentse a szén, az energia és a víz felhasználását, valamint a károsanyag-kibocsátást 25%-kal. A Puma a nemzetközi cipő-, ruházati- és felszerelés termékpalettáját úgy fejleszti, hogy 2015-re annak 50%-a megfeleljen a most ismert legjobb fenntarthatósági szabványoknak.

A tavalyi évben Magyarországon is bevezetett innovatív ökocsomagolás, a Clever Little Bag is a Puma célkitűzéseit igazolja. Azáltal, hogy a Puma lecseréli az üzleteiben eddig használt műanyag- és papírtáskákat környezetbarát, lebomló táskákra, a lifestyle cég 192 tonna műanyagot és 293 tonna papírt takarít meg évente.

Az ökocsomagolást az újrahasznosított anyagokból készült Re-Suede követte, mely újrahasznosított anyagokból készült.

A Suede cipők igazi klasszikusnak számítanak, a 70-es évek óta befolyásolják a divatot, tiszta és egyszerű sziluettjének, puha felsőrészének és élénk színeinek köszönhetően. A velúr anyag minden stíluskategóriában vezető szerepre vitte a cipőt. A Puma Re-Suede újrahasznosított anyagokból készül, így nem csak a súlya lett kevesebb, mint az eredetinek, de az ökológiai lábnyoma is.

Puma fekvo

Minden szempontból úgy tervezték a cipőt, hogy az elvárt környezeti szabályoknak eleget tegyen, többek között a felső része, a talpbetét, a varrások mindegyike 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült, valamint a talp anyaga is innovatív megoldások eredménye.

Velúr felsőrész:

Környezetbarát technológiával és a legújabb anyagok felhasználásával készül. Az újrahasznosított velúr felsőrészt a Torey vállalat biztosítja, akik vezetők környezettudatos fejlesztések terén. A Torey poliészter hulladék anyagokat használ fel, amik napkollektorok és plazma Tv-k előállításakor keletkeznek. Ez egy kémiai újrahasznosítási folyamat, ami egyrészt kevesebb energiát igényel, másrészt 80%-kal kevesebb szén-dioxid termelődik, mint a hagyományos gyártás során, valamint hihetetlenül könnyű és még pazarabb kinézetű cipő a végeredmény.

Külső talp:

A Jones és Vining vállalat felel a talprész gyártásáért, a gumi egy részét felváltja egy rész hántolatlan nyers rizs, ezáltal csökkentve a szükséges gumimennyiséget és megspórolva jelentős mennyiségű fosszilis energiahordozót, valamint feldolgozóipari és mezőgazdasági erőforrást.

Puma fekvo2

A könnyű súly ahhoz is hozzájárul, hogy a szállításnál kevesebb energiát használjanak fel, 50 tonna szén-dioxiddal kevesebb kerül kibocsájtásra tízezer pár cipő szállításakor. A Re-Suede ráadásul a Puma Clever Little Bag-be kerül, így a csomagolás is teljesen környezetbarát.

A Puma gondolkodásmódját évek óta a fenntarthatóság, az innovatív megoldások jellemzik.

Kapcsolódó cikkek:

Bezöldül a „Milka-lila”

A Puma új cipőkollekciói

A Puma már a nyárra készül- fotókkal

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark