Hűségről, szembenézésről, társas magányról

Hűségről, szembenézésről, társas magányról

Hegyi Fatime Barbara könyvében a megszokottól eltérően, nem a nő beszél – a férfi naplóját olvashatjuk, egy valószínűtlen utazás történetét. Valóságát repülőterek, városok, szállodák, éttermek kínosan pontos leírása igazolja, céljára azonban csak az utolsó oldalakon derül fény.

Vajon a fizikailag megtett kilométerek alatt belső utat is jár a napló írója? Vagy mindez csak bolyongás kételyek, bizonyosságok, érzések, árulkodó mozdulatok, semmitmondó vagy éppen mindent sejtető félmondatok között? „Valamiféle sorvezetőnek szántam. Sorvezetőnek az érzéseimről az adott pillanatban. Talán azt reméltem, hogy a sorok között egyszer kirajzolódik számomra az igazság.” – írja a naplóíró, akiről elvileg semmit sem tudunk, még a nevét sem. Emlékei, vágyai, félelmei azonban a regény végére megrajzolják kontúrjait, amelyet aztán saját életünk szereplőivel árnyalhatunk plasztikusra.

Az Eltekintve. Tőlem, szokatlan, szubjektív szemszögből ábrázolt történet, egzotikus helyszínekkel, de talán nagyon is ismerős helyzetekkel. Hűségről, szembenézésről, társas magányról.

hegyi allo_Hegyi Fatime Barbara 1978-ban született Szolnokon. Közgazdász PhD végzettségével gazdaságfejlesztési területen dolgozik a közigazgatásban, vezető pozícióban. Az Egyesült Államokban, Ausztriában és Olaszországban is élt, tanult és dolgozott. Két kisgyermek édesanyja. Naplót vezettem az elmúlt esztendőkben. A kapcsolatunkról, arról, amit gondoltam, hogy történik velem. Velünk. Az irrealitásról, ami közöttünk zajlott.

Mindez éppen a lelkiállapotomtól függött, hogy elhanyagoltam vagy megosztottam vele szinte minden gondolatomat. És függött attól is, hogy mennyit voltál épp velem.

Titokban, mégis rendíthetetlenül írtam le a gondolataimat és az érzéseimet.

Irántad. Örökké.

Neked. Rólad.

Gondolati foszlányok ezek. Érzelmi értekezések. Magammal. Mégis neked. Csak Neked.

Valamiféle sorvezetőnek szántam. Sorvezetőnek az érzéseimről az adott pillanatban. Talán azt reméltem, hogy a sorok között egyszer kirajzolódik számomra az igazság. Vagy legalábbis annak egy pillanata.

Kapcsolódó cikkek:

Indul az Anyakanyar Gubás Gabival és Farkasházi Rékával

Már a TOP 10-nél tart az Aranykönyv szavazás

Szivárványos családi program otthonra

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark