VI. Patcai Várjátékok és Országos Lovagrendi Találkozó

VI. Patcai Várjátékok és Országos Lovagrendi Találkozó

Június 23-24-én több száz évet visszarepülhetünk az időben, ugyanis ekkor rendezik meg Somogy megye legkisebb településén a már hagyománynak számító VI. Patcai Várjátékokat – Országos Lovagrendi Találkozót.

A mindössze 55 lelket számláló Kaposvár melletti település időről-időre felhívja magára a figyelmet, hiszen ott található az ország egyik leghosszabb kötélpályája, Közép-Európa legnagyobb fedett csúszdaparkja, ahol nemrégiben 24 órás csúszdarekord született. Most pedig – immár hatodik alkalommal – több, mint tíz lovagrend vonul fel a VI. Patcai Várjátékok – Országos Lovagrendi Találkozón, hogy bemutassa tudását, harcoljon egymással, valamint beavassa a látogatókat a lovagi szokásokba, fegyverforgatásba, középkori  hagyományokba.

4Patca és az ott működő élménypark nagy figyelmet fordít arra, hogy a meseszép zselici környezetben értékesen, aktívan tölthessék szabadidejüket a családok, valamint a gyerekek megismerkedhessenek a hagyományokkal, az állatokkal és fejleszthessék készségeiket, kreativitásukat. Mindezek miatt rendeztük meg öt éve először a lovagi játékokat. Hiszen a felnőttek és a gyermekek egyaránt szeretnek visszarepülni az időben, kipróbálni, hogyan élhettek az emberek több száz évvel ezelőtt. Éppen ezért a kétnapos programsorozat nagy részben interaktív, mindenki belekóstolhat, milyen volt az élet a középkorban. A korhű környezethez nagyban hozzájárul a palánkvár és Európa második legnagyobb hajítógépe” – mondja Handó János, a Katica Tanya ötletgazda-tulajdonosa.

Az ízelítő is a kor nyelvén íródott:

Árpád fejedelem, Szent István, Károly Róbert és Mátyás királyunk seregei éledének újra, bemutatva az nagyszerű fegyverforgatási tudásukat. Tolvajok deresre húzatnak, gazfickók kalodát kapnak, boszorkányok az inkvizítorok által megégettetnek. A várostrom során pedig Isten segítse az szegény várnépét, akit megtámada az gaz és lator ellenség. Az bátor érdeklődők pedig okosodhatnak és két kezikkel tapasztalhatják meg az nemes középkor szokásait és a fegyverforgatás fortélyait.

Oszt lészen ott nagyszerű táncművészeti okítás is az táncoslábú nem és nemtelen embernek, fehérnépnek és aprófajzatnak egyaránt. Félelmetes, ám egyben nagyszerű hajítógépek is felsorakoztatnak és megmutaták, hogyan repül az 10 kilós kő 120 újkori méterre. Az hajítógépet egész Európa féli, hiszen Patza vára mellett építtetett meg kontinensünk egyik legnagyobb ily szerkezete mindenféle gyarló hadsereg elijesztésére.

A napnak lenyugvását aztán köszöntik az fergeteges tüzesíjak, tűznyelők és az óriás hajítógép tüzesgolyója.

További információ: http://www.katicatanya.hu/kalandpark/lovagi-torna

Kapcsolódó cikkek:

Lovagok költöznek a Katica Tanyára

Kötélpályával a falusi turizmusért – fotókkal

Egy napon át csúszdáztak a Katica Tanyán

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark