Lovaggá ütötték Regős Róbertet

Lovaggá ütötték Regős Róbertet

Egyedülálló megtiszteltetés érte Regős Róbertet, a Vígszínház egykori színészét: a napokban megkapta a Máltai Nagy Becsület és Érdemkeresztet, és az ezzel járó „Lord” rangot. Regős a legfiatalabb személy, aki megkaphatta a díjat, ennek tükrében még figyelemre méltóbb a kitüntetés.

„Még soha, senkinek sem ítélték oda ilyen fiatalon ezt a kitüntetést. Évente a világon csak két személy kaphat ilyet, a másikat idén José Carreras kapta. Hatalmas elismerés volt számomra, és természetesen egy életre szóló emlék, ami a továbbiakban kötelez. Remélem, mindig méltó tudok maradni ehhez a megtiszteltetéshez, és olykor-olykor erőt fog adni a további munkáimhoz akkor is, amikor nehézségekkel kell megküzdenem” – mesélte boldogan Regős Róbert.

A rendnek világszerte mintegy 12 500 férfi és női tagja van, öt kontinensen öt nagyperjelség, három alperjelség, és csaknem negyven nemzeti szövetség működik. A rend a betegség, a szegénység, a társadalmi elszigeteltség, a türelmetlenség elleni harcol, a hit védelmét és előremozdítását tekinti fő feladatának, védelmezve és felkarolva a gyengédeket valamint az elesetteket.

Regős fekvo

Regős Róbert szakmai alázata, kitartása és magas színvonalú munkái miatt érdemelte ki a Máltai Nagy Becsület és Érdemkeresztjét.

Regős Róbert

Színi pályáját a Vígszínházban kezdte, a kezdetektől szerepelt a Jóban Rosszban című sorozatban, eközben a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola Színművészeti Tanszékének tanára, 2005-től 2009-ig a szombathelyi Berzsenyi Színház igazgatója. Számos film színésze és producere volt, majd 2009. és 2011. között amerikai utazó riporterként hívta fel magára a szakma és a nézők figyelmét. 2010-ben a RoTaPress európai vezérigazgatója lett, emellett 2011-től a Nyugat Rádió Élesztő című reggeli műsorának igazgatója és műsorvezetője.

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark