Megnyílt az első Oxigénbár

Megnyílt az első Oxigénbár

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. megnyitotta első oxigénbárját Siófokon, a 100 éves, felújított Víztoronyban. A kávézóként működő Szentkirályi Oxigénbár egyedisége abban rejlik, hogy – a Balatonnál először – 90-95%-os oxigént szippanthat az ide betérő vendég. Az ünnepélyes átadón bemutatkozott az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával díszített Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvíz is. A népszerű eredeti oxigénes Szentkirályi ásványvíz változatok forgalma tavaly (2010-hez képest) megduplázódott.

A siófoki főtér felújításának alkalmából rendezett négy napos ünnepségsorozat egyik kiemelkedő eseményén a Szentkirályi tulajdonos-ügyvezetője mellett Dr. Gruber Attila, országgyűlési képviselő, az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának alelnöke, Dr. Balázs Árpád, Siófok Város polgármestere és Hoffmann Henrik, a Siófoki Fürdőegylet és Turisztikai Egyesület elnöke avatta fel a térség egyik legjelentősebb turisztikai látványosságában üzemelő, különleges helyszínt.

oxigenbar allo másolataA Balaton „fővárosa”, Siófok 2012. június 21-24. között négy napos fesztivál keretében avatta fel a főtéren véghezvitt felújítási munkák eredményeit (pl.: a Sió Pláza, a Széchenyi szobor és a Víztorony). Ennek egyik kiemelkedő eseménye, hogy átadják Siófok legjellegzetesebb épületét, az idén 100 éves Víztornyot is, amely otthont ad az első Szentkirályi Oxigénbárnak. A város kilátóként is funkcionáló jelképének egyik felső szintjén mától kávézóként működik a piacvezető magyar ásványvízmárka oxigénbárja, amely elsősorban a cég oxigénnel dúsított ásványvizének népszerűsítésére jött létre.

Az impozáns Víztoronyban üzemelő, 66,5 m2 alapterületű oxigénbár egy időben 25-30 vendég kiszolgálására alkalmas. Egyedisége pedig abban rejlik, hogy a Balatonon és környékén először nyílik alkalma a helybélieknek és turistáknak arra, hogy az egészségre jótékonyan ható oxigént szippantsanak. (Az ehhez szükséges – percenként 5 literes teljesítményű –, ún. oxigén koncentrátor berendezés a levegőből állít elő 90-95%-os oxigént.)

A Szentkirályi Oxigénbár ünnepélyes átadóján a cég vezetője bemutatta legújabb fejlesztésüket is: a Szentkirályi „Limited” oxigénnel dúsított ásványvizet. Az 1 literes, nemzeti színű sleeve fóliával bevont PET palack mindössze 100 000 példányban készül évente, amelyet először nagykereskedelmi területen kezdenek el terjeszteni. A Szentkirályi Ásványvíz Kft. testvércége, a Vitapress Kft. volt az első cég a világon, amely ezt a fóliás technológiát használta ital termék (gyermekpezsgők) díszítéseként szolgáló címkézésre.

A Szentkirályi a 1,5 literes oxigénnel dúsított ásványvíz alapú ital gyártását 2007 decemberében kezdte meg, az értékesítés pedig 2008 januárjában indult. Ezzel a fejlesztéssel a cég a wellness és fitnesz piacon, valamint a HoReCa területén is az oxigénnel dúsított víz élettani előnyeire szeretné felhívni a figyelmet. Az oxigén éltető ereje és frissítő, lazító, méregtelenítő, sejtregeneráló, testileg és lelkileg teljesítménynövelő hatása kétségtelen, de a kutatások szerint környezetünk oxigéntartalma – az ókorban 30-40%, egy évszázada 22% volt – ma a nagyvárosokban csupán 18%.

oxigenbar fekvo

Az oxigénnel dúsított Szentkirályi ásványvizek forgalma (a 1,5 literes PET palackok) a népszerűségnek és a 2011 júliusában történt új bevezetéseknek (0,75 literes PET és 0,33 gasztro üvegpalackok) köszönhetően az előző évhez képest 2011-ben megduplázódott (2,65 millió palack fogyott, 123 millió forint értékben). Az idei első 5 hónapban a terveknek megfelelően alakulnak az eladási számok ebben a szegmensben és további növekedéssel számolnak.

„Számunkra is fontos a belföldi turizmus fejlesztése, ehhez csatlakozunk az oxigénbárunkkal. Ezzel a kuriózummal is szeretnénk hozzájárulni a hazai értékek növeléséhez. Keressük a hasonló, kiemelkedő minőségű helyeket Magyarországon, ahol létjogosultsága lenne újabb oxigénbárok megnyitásának, amelyek a tervek szerint franchise rendszerben működnek majd.” – mondta Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

Kapcsolódó cikkek:

Varázslevegőtől gyógyul a beteg kisfiú

Páncélinges légzés

Az ideális testsúly titka

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark