A spanyol olivabogyó nem csupán egészséges, de a telítetlen zsírsavaknak köszönhetően jó alakunk megőrzéséért is felel, ráadásul a bőrünkre is jótékony hatással van.

A tévhitek ellenére a spanyol olivabogyó 100 grammonként csupán 15 kalóriát tartalmaz, a népszerű nassolnivalók 450-550 kalóriájával szemben. Az alacsony kalóriatartalom főként a 77% fölötti a telítetlen zsírsav-összetételnek köszönhető. Ez nem csupán alakunkra, de egészségünkre is pozitív hatást gyakorol.

„Valóban igaz, hogy a spanyol olivabogyó jótékony hatással van az egészségünkre, a benne található értékes tápanyagoknak köszönhetően. Érdekessége kétség kívül a kivételes összetételében rejlik, hiszen telítetlen zsírsavat tartalmaz, amely a szív-és érrendszer egészséges működéséért felel, emellett rendkívül gazdag E vitaminban, ami természetes antioxidáns hatásának köszönhetően gátolja a sejtöregedést. 5%-os rosttartalma miatt pedig az emésztőrendszer működését is segíti.” – mondta el Dusa Fanny táplálkozási tanácsadó.

oliva fekvo

A spanyol olivabogyó 50%-a víz. A közepes zsírtartalmú kicsi magok könnyedén eltávolíthatók a bogyó belsejéből, így megízlelhető a finom húsa. Nem csupán a test számára szükséges aminosavakat tartalmazza, de kalóriaszegény összetételének köszönhetően 7 db spanyol olivabogyó csupán 37 kalóriát tartalmaz.

A spanyol oliva a bőrre is jótékony hatást gyakorol, magjai természetes mélytisztító hatásúak, eltávolítják az elhalt hámsejteket, és gyönyörű kinézetű bőrt kölcsönöznek.

Kapcsolódó cikkek:

Elsőre megvan Magyarország Cukormentes Tortája

Milliókat érő igény az egészségre

Hűsítsük magunkat a nyári forróságban tejjel

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ