Környezetbarát adományt kapott a Gyermekklinika

Környezetbarát adományt kapott a Gyermekklinika

2,4 tonna, újrapapír termékekből álló adományt kapott a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikája, vagyis a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika. Az egymillió forint értékű ajándék hónapokra biztosítja a klinikán állandó fogyóeszköznek számító papírkéztörlőt és orvosi papírlepedőt.

ujpapir allo30 fa kivágását előzi meg az a 2,4 tonna, több mint 1 millió forint értékű, újrahasznosított papírtermékekből álló adomány, melyet a Tetra Pak Hungária Zrt. adott át a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. A kéztörlőt és orvosi papírlepedőt tartalmazó, több kamionnyi papíráru jelentős támogatást jelent a klinikának, hiszen az így a költségvetésből felszabaduló, számottevő összeget orvosi eszközökre, gyógyszerekre tudják fordítani kis betegeik számára. Az intézmény immár második éve részesül a vállalat támogatásában.

Az anyagi támogatás mellett a Tetra Pak Hungária Zrt. ajándékának célja az is, hogy felhívja a lakosság figyelmét az újrapapír termékek használatára és előnyeire. Riasztó tény ugyanis, hogy Magyarországon 1 ember átlagosan 80-100 kg papírt használ fel évente, s ez a szám a következő 8 évben várhatóan megduplázódik. Az újrapapír gyártásához azonban csak mindössze fele annyi energiára és negyed annyi vízre van szükség, mint tisztapapír gyártása esetén, ráadásul fák kivágása nélkül.

Örömmel támogatunk egy olyan jelentős munkát végző, elismert intézményt, mint a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika, különösen olyan termékekkel, amelyek gyártásához akár az italos kartondobozok is alapanyagul szolgálhatnak” – mondta Hana Zmitkova, a Tetra Pak Duna régiójának környezetvédelmi igazgatója. „A tejes és gyümölcsleves kartondobozok teljesen újrahasznosíthatóak. Mivel ez a csomagolóanyag 75%-ban papírból készül, miután hulladékká vált, újra olyan hasznos termékek készülhetnek belőle, amelyeket akár gyermekklinika is használhat” – tette hozzá az igazgató asszony.

Ujrapapirfekvo2

Magyarországon az elmúlt évben 12.000 tonna (kb. 450 millió darab) italos kartondoboz került forgalomba. 2011-ben ebből a mennyiségből összesen 80 millió darab dobozt gyűjtöttünk vissza szelektíven. Ez az összes kibocsátott doboz 19%-a és ha egymás mellé fektetnénk a dobozokat, elérnénk Budapesttől egészen Sydneyig.

Kapcsolódó cikkek:

Együtt a hátrányos helyzetű gyermekekért

A postás beelőzi a rákot?

Bezöldül a „Milka-lila”

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark