Zene és bor minden mennyiségben – programajánló július 18-22-re

Zene és bor minden mennyiségben – programajánló július 18-22-re

Javában tombol a nyár, ilyenkor érdemes ellátogatni az ország leghűsítőbb fesztiváljaira és belekóstolni hazánk legminőségibb boraiba, vagy belehallgatni a környék legkiválóbb muzsikusainak koncertjeibe!

Babel Sound

Balatonlelle, szabad strand

2012. július 17-22.

A Babel Sound olyan márkanév, ami garanciát nyújt az igényes zene kedvelőinek a minőségre, új felfedezésekre, a színvonalas zenére, a változatosságra. Minden évben új helyeken, új formában, új ötletekkel jelentkezik. S hogy mennyire így van, azt már a programkavalkád is bizonyítja, hiszen a hatnapos rendezvényen a látogatókat 54, hazai és nemzetközi előadókat felsorakoztató koncert, 6 táncház, tucatnyi ország vagy régió kulturális bemutatója, rengeteg workshop, főzőversenyek és gasztronómiai bemutatók, kiállítások valamint sok-sok örömzenélés csalogatja Lellére. A Bábel Sound azoknak szól, akik a gyorsuló élettempó világában egy otthonos, környezettudatos és emberközeli szórakozási formát részesítenek előnyben.

Badacsonyi Borhetek

Badacsony, Móló park

2012.július 14-29.

Idén július 14-én veszi kezdetét a 2012. évi Badacsonyi Borhetek, ahol a borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, a két hét során pedig kézműves kiállítás és vásár is várja Badacsonyban a vendégeket. Nyár közepén is ízletes a badacsonyi bor!

Balatongyöröki Borfesztivál

Balatongyörök, Móló melletti sétány

2012. július 19-22.

A Balaton-parton felállított „Borutcában” várjuk a környék boraival és hagyományos ételeivel négy napon keresztül a látogatókat az árnyas fák alatt megrendezett Balatongyöröki Borfesztiválon, mely több mint másfél évtizedes múltra tekint vissza. A késő délután kezdődő programok közt egyaránt szerepelnek gyerekeknek szánt zenés előadások, mesejátékok, valamint könnyűzenei koncertek, folklórműsorok és esténként tánczene. A rendezvény kísérőprogramja a kézműves kirakodó vásár, ahol mindenki talál magának vásárfiát.

program1

Csodálatos Baja 2012 fesztiválsorozat

Baja

2012. június-október

A Csodálatos Baja 2012 fesztiválsorozat öt hónap alatt közel kétszáz rendezvényt kínál a látogatóknak. Baja a halászlé és immár a fesztiválok városa is.

A kulturális évad június 29-én egy Baját bemutató kiállítással indul. A rendezvénysorozat része egyebek mellett egy vízi parádé és operettgála, a Bajai Halfőző Fesztivál, a Luciano Pavarotti Emlék Mesterkurzus, a vadászati programokkal kiegészülő Bajai Újbor Fesztivál.

Augusztus 24-e és 26-a között a bajai Szentháromság tér egy igazi szuperprodukciónak is otthont ad, a Budapesti Operettszínház a Miss Saigon című musicalt mutatja be. A történet egy több mint 1300 négyzetméteres színpadon, háromszáz fős szereplőgárda részvételével, gigantikus díszletek között elevenedik majd meg. Októberben pedig a városi színházteremben Mozart klasszikusát, A varázsfuvola című mesés daljátékot tekintheti meg a közönség.

Keszthelyi Nyári Játékok

Keszthely, Festetics kastély parkja

2012. július 14-augusztus 28.

Minden eddiginél hosszabb időben, 2012. július 5. és augusztus 18. között látható a XIII. Keszthelyi Nyári Játékok rendezvénysorozata a Festetics kastély parkjában. Felnőtt- és gyerekelőadások, koncertek, nagyszerű előadások várják a közönséget a nyári estéken. A Centrál Színház alkotócsapata valódi különlegességekkel készült a nyárra – reményeink szerint nézőink legnagyobb örömére.

Keszthelyi Nyári Játékok2

Nádasdy Történelmi Fesztivál

Sárvár

2012.07.20-22.

A fesztivál alapkoncepciója a Nádasdy dinasztia, valamint a Báthory család országos hírnevére épít. A fesztivál a Nádasdy- vár és az azt övező mezőváros korabeli napjait idézi fel, törekedve a korhűségre. A program állandó eleme a térségre jellemző étkeket kínáló Báthory- lakoma.

program2

Pieter Bruegel és kora

Szépművészeti Múzeum

2012. június 15 – 2012. szeptember 16.

Németalföldön a 16. században zajló viharos történelmi események idején óriási változások következtek be a szellemi életben, a művészetben. Ebben az évszázadban ment végbe a mélyebb szakadás a középkori és az újabb kori kultúra között. Az új, emberközpontú értékrend kialakításában az itáliai humanizmus és reneszánsz hatása jelentős szerepet játszott.

program3

Villányi RozéMaraton

Villány

2012. július 20-21.

A legfrissebb, fiatalos hangvételű fesztiválon a Villányi borvidék borászai egy helyen, a forgalomtól elzárt villányi pincesor felső részén mérik majd a nyár egyik legüdítőbb italát, a villányi rozét. A hangulatot emeli az a futóverseny, ahol nem csak a gyorsaságot, de a “legrozébb” kinézetet is díjazni fogják. A ritmusos, pezsgő programokon minden korosztályra számítanak. A forró nyarat és a felfokozott hangulatot az egyre népszerűbb rozéfröccsel, a kisebbek esetében málnaszörppel hűsítik.

Zamárdi Utcafesztivál

Zamárdi, Kossuth utca és Kiss Ernő utca

2012. július 18-22.

Az évek óta megrendezett nemzetközi hírű, nagy hagyománynak örvendő rendezvényen közel száz muzsikus szórakoztatja 5 estén át az utcán sétálókat. A színes kavalkádban mindenki megtalálhatja a saját ízlésének megfelelő stílust (pop, rock, klasszikus zene, népdalénekesek), illetve „belekóstolhatnak” egyéb zenei újdonságokba is.

Színvonalas kézműves kirakodóvásár – Szőrős, bőrős, édességes, fafaragó, keramikus, csillogó villogó játékszerek, minden mi szem-szájnak ingere! A rendezvény minden korosztály számára kiváló szórakozási lehetőséget nyújt.

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark