Világhírű slágerek és sok humor Zalaegerszegen

Világhírű slágerek és sok humor Zalaegerszegen

Pete és Steve kiskállói zenészek. Egy temetésén találkozunk velük, ahol a helyi zenetanár tanítványaival búcsúdallal köszönnek el mesterüktől. A közös zenélést Pete felesége felveszi és felteszi a Youtube-ra. Innen egyenes út vezet a világhír felé. Megalakul a Hungarian Blues Brothers és meghódítja a közönséget. Mindenkinek jut 15 perc hírnév. De mi lesz utána?

Világhírű slágerekkel és sok humorral várja a nézőket Kálloy Molnár Péter, Hajdú Steve, valamint Hrutka Róbert és zenekara. A Blues Brothers magyarul, Magyarországon egy másik történet, ami sok mindenkinek ismerős lesz…

Steve: Hajdú Steve

Pete: Kálloy Molnár Péter

Peterné: Tánczos Adrienn

Sztárvendég, road: Hertelendy Attila

BB alloA zenekar, a Lacik:

Robi: Hrutka Róbert – ének, gitár

Attila: Fehérvári Attila – basszusgitár, vokál

Zoli: Cséry Zoltán – billentyű, vokál

Felicián: Kalmus Felicián – elektromos cselló

Ádám: Markó Ádám – dob

Jelmez: Szőke Julianna

Játéktér: Tompagábor Kornél

Zenei vezető: Hrutka Róbert

Producer: Gáspár Anna

Rendező: Tompagábor Kornél

Kálloy Molnár Péter, az ötletgazda, mindig rajongott a filmért, gyűjtötte az albumokat és a Blues Brothers relikviákat. Az előadás születéséről így mesél:

„Régóta tudom, hogy a Blues Brothers-t színházban is szeretném megcsinálni. Most jött el a pillanat és most jöttek össze körülöttem azok az emberek, akikkel ezt meg tudom valósítani. Hrutka Róberttel több éve dolgozunk együtt, lassan a harmadik közös lemezünket adjuk ki. Annyira egymásra vagyunk már hangolódva, hogy egy egész estés zenés előadásban nem is lehetne más a zenekar vezetője, mint ő.

Hajdú Steve gyerekkori jó barátom. Együtt jártunk a debreceni Ady Gimnáziumba. Furcsa, hogy azóta csak egyetlen alkalommal hozott minket össze a sors a színpadon, szintén Debrecenben, a kétezres évek elején egy Csehov előadásban. Viszont diákként még közös zenekarunk is volt: a Hajduó. Mindketten gitáron játszottunk. Steve már akkor is nagyon jó számokat írt. Blues nótákat is! Örülök, hogy ennyi év után újra együtt zenélhetünk.

BB fekvo

Tompagábor Kornél a zalaegerszegi Kvártélyház Szabadtéri Színház igazgatója pedig már évek óta hív játszani Egerszegre. Hrutka Robival is többször léptünk fel nála különböző fesztiválokon. Mikor felmerült a Blues Brothers ötlete, rögtön vállalta a rendezést és azt is, hogy helyet ad a produkciónak.”

Így született meg az igazi Hungarian Blues Testvérek története Kálloy, Hajdú, Tompagábor és Hrutka tollából. Hamisítatlanul magyar. Aki nem hiszi, járjon utána!

Kapcsolódó cikkek:

Itt a humor, itt van újra

Világsztárok a komolyzene nevében a III. Kaposfesten

György Ádám Kastélyakadémia koncertek

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark