Megdöbbentő brit esetek a Spektrumon

Megdöbbentő brit esetek a Spektrumon

A magyar ismeretterjesztő csatornától eddig sem volt idegen, hogy a dolgok mögé nézzen, hogy csalókat és bűnözők trükkjeit leplezze le, esetleg tanácsot adjon kétségbe esett szülőknek arra vonatkozóan, hogyan szelídítsék meg elvadult gyermekeiket. Ezért a londoni olimpia idején sem tesz másképp, hű marad önmagához és azt közvetíti, amiért nézői megszerették, ezúttal azonban főként brit tartalmakon keresztül.

A Spektrum műsorkínálatában továbbra is megtalálhatóak azok a műsorok, amiért a nézők szeretik. Az ötkarikás játékok alatt főként brit tartalmakat sugárzó televízió-csatorna nem csak a problémát vázolja, de megoldást is kínál nézőinek többek között olyan témákban, mint a bűnözés, a csalás, a mai tinédzsereket érintő személyiségproblémák és betegségek, vagy éppen az önértékelési és testséma zavarokkal küszködő magukat sanyargató fiatalok kényszerbetegsége.

brittek alloRészben ezekkel a problémákkal is foglalkozik A világ legszigorúbb szülői című sorozat mely augusztus 4-én 12:55-től új részekkel jelentkezik a Spektrum TV műsorán. Akit tehát olyan gondok nyomasztanak, hogy úgy érzi, minden energiáját felemészti lázadó, deviáns viselkedésű gyermekének regulázása, azok számára megnyugtatásképpen bemutat a csatorna néhány igazán kirívó esetet, és annak megoldását.

Richard Greatrex filmrendező pedig már egy másik érdekes eset nyomába eredt a ködös Albion területén. Néhány évvel ezelőtt ugyanis furcsa itókával találkozott egy buliban. A gyanús összetételű vodka arra inspirálta, hogy utánanézzen, vajon mennyi hamisított ital van forgalomban Nagy Britanniában. Az eredmény megdöbbentő: a kotyvasztott italok szinte mindenütt hozzáférhetőek, és áruk miatt a különösen népszerűek a fiatalok körében. Ráadásul amellett, hogy milliárdos adókiesést okoznak, elképesztően veszélyesek is. Richard a nyomozás során ráébred: a hamisított italok fogyasztói sokszor a másnaposságot sem élik meg. Tapasztalatait és kutatásának eredményét egy dokumentumfilmben tárta a világ elé.

A Furcsa evőkben az étkezési gondokkal küzdő betegek történetét kísérhetjük figyelemmel. Olyan betegekét, akik évekig vagy évtizedekig például csak sült krumplit, esetleg chipset hajlandóak enni. Sem húst, sem zöldséget, sem gyümölcsöt! Akadnak viszont olyanok, akik el sem tudják képzelni, hogy mást is egyenek a megszokott egyetlen „kedvencükön” kívül! „Betegek, méghozzá valamilyen pszichés oknál fogva” – mondják erre a szakértők, akik azt tűzték ki célul maguk elé, hogy ilyen mániákus betegeket mentsenek meg.

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark