Medencék, gólok, pofonok

Medencék, gólok, pofonok

„Komolyan mondom, kezdek aggódni. Ez itt már a negyedik könyv,  amely az én arany csengésű, ám egyébként végtelenül szerény nevem alatt jelenik meg.  Rossz rágondolni, mi lesz, ha ez elhatalmasodik rajtam. Ott volt Bernhard Shaw.  Vagy gondoljunk csak Jókai Mórra.

Ők is nekiültek, írták egyik könyvet a másik után, és mire jutottak?…”

Kárpáti György könyvének bevezető soraiból is érezzük, a szerző az élsport világa után a szavak medencéjében is sikerrel küldi kapura a labdákat. Lebilincselően olvasmányos és sajátos humorú visszaemlékezésében a vízipóló legendás időszakának történetét idézi fel az 1952-es Helsinki Olimpiától egészen az 1980-as Moszkvai Olimpiáig. A szerző valódi öniróniával, de mindig nagy szenvedéllyel és szeretettel mesél a sportágról, a sikerekről és a mélypontokról is.

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok, a magyar vízilabdasport kiemelkedő alakja. 17 éves volt, amikor először nyert olimpiát, 34 éves, amikor visszavonult az aktív sportolástól, s utána Gyarmati Dezső mellett még sokáig volt a válogatott társedzője.

medencek allo

A Medencék, gólok, pofonok először 1982-ben  jelent  meg. A könyv most az Alexandra Kiadó gondozásában lát ismét napvilágot a Melbourne, Miami, Margit-sziget című nagysikerű Kárpáti kötettel együtt, amely a legendás 1956-os olimpia utóéletéről szól.

Kapcsolódó cikkek:

James Patterson: Véres olimpia

A pofon

Hogyan legyek jó nő?

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark