Phelps befejezi az úszást

Phelps befejezi az úszást

Csupán pár nappal utolsó versenye után, hogy a történelem eddigi legsikeresebb úszója, és minden idők legsikeresebb olimpiai bajnoka lett, Michael Phelps ma Londonban, egy exkluzív eseményen jelentette be új szerepkörét: head & shoulders Önbizalom Nagykövet lesz.

Mint a head & shoulders első Önbizalom Nagykövete, a bajnok úszó azokat a készségeit fogja kihasználni, melyeket legendás karrierje során tökéletesített, hogy másokat is felkészítsen a sikerre. Phelps 8 érmet nyert Pekingben és 6-ot Londonban, példa nélküli módon összesen 22 olimpiai érmet nyert.

Az együttműködést így magyarázza: „Első kézből tudom, hogy az élsport, legyen szó akár úszásról, akár kerékpározásról, nagyfokú önbizalmat igényel. Ez az egyik legfontosabb lecke, amit megtanultam karrierem során, és amit a magánéletemben is alkalmaztam, ezért gondolom, hogy ez az új szerep tökéletesen illik most hozzám.

Segíteni szeretnék a gyerekeknek abban, hogy önbizalmat szerezzenek, és így merjenek nagyot álmodni és elhinni, hogy az életben minden lehetséges. A head & shoulders Önbizalom Nagyköveteként bízom benne, hogy azzal, hogy megosztom tapasztalataimat másokkal, segíthetek álmaik folytatásában és abban, hogy merjék azokat elérni.

nagykovet alloPhelps első feladata az volt, hogy bemutassa az első head & shoulders Önbizalom Díjat. Ezt a trófeát minden évben egy olyan személy vagy csapat fogja megkapni, akik példaképként szolgálhatnak abban, hogy mit jelent az önbizalom megélése és sikerre törekvés – a viszontagságok ellenére is.

Hanneke Faber, a head & shoulders, a Pantene és a Herbal Essences globális alelnöke elmondta:  „Talán nem teljesen nyilvánvaló, hogy a márkáink, mint a head & shoulders hogyan passzolnak az olimpiai versenyek nagyszerűségéhez, de az, ha valakinek korpamentes a haja, nagyban lendíthet önbizalmán a rajongók támogatása mellett, akik olyan kampányok köré gyűltek, mint a miénk. A nemrég, a head & shoulders megbízásából készült önbizalom riport azt mutatta, hogy a megkérdezett olimpikonok 64 százaléka egyetértett abban, hogy a megjelenés és a sikeresség között szoros az összefüggés: „Ha úgy érzem, jól nézek ki, jól is játszom!

A head & shoulders-nél olyan sportolókat támogatunk, akik inspirálnak minket a nyerni akarásukkal, a sport iránti elkötelezettségükkel, és mi úgy érezzük, hogy osztozunk velük kiválóságra való törekvésükkel. Michael Phelps nagyszerű példa erre, nem csak sikeressége és magabiztossága okán, melyet a medencében nyújt, de amiatt a munka miatt is, amit a medencén kívül végez.

„Elhivatott abban, hogy jobbá tegye a fiatalok, gyerekek és családjuk életét azzal, hogy segít nekik a nagyobb vízbiztonság megszerzésében, és a magabiztosabb úszásban, hihetetlenül inspiráló. Ezért is várjuk annyira, hogy dolgozhassunk vele, hogy még több ember életét jobbá tehesse és megérinthesse új szerepében, head & shoulders Önbizalom Nagykövetként.”

Ebben az évben a head & shoulders Önbizalom Díj nyertese a hétéves William Watson III. William egy szegény, és hírhedten veszélyes környéken él az USA-beli Knoxville-ben. Az édesapja is erőszaknak esett áldozatul, mikor ez év áprilisában lelőtték és meghalt. A viszontagságok, és egy fulladás közeli élmény ellenére William pozitívan szemléli az életet, és minden energiáját úszóklubjába fekteti, így igazi példakép társai szemében, és az úszóképességei, valamint önbizalma is rohamosan fejlődnek.

Az Önbizalom Díj részeként a head & shoulders 25.000 dollárt adományoz az ifjúsági klubnak, ahol William minden nap úszik, hogy segítsék őt és más gyerekeket is, edzésekkel és mentorálással, hogy követhessék példaképüket, Phelps-t. Phelps és a P&G elismerését fejezte ki William édesanyjának is, aki nagyban hozzájárult gyermeke kiemelkedő fejlődéséhez, azon nehézségek ellenére, melyekkel szembesültek.

Faber hozzátette: „Nagyon megérintett minket William Watson III és története, és úgy gondoltuk, hogy nem is találhattunk volna nála jobb személyt, aki megkaphatná az első head & shoulders Önbizalom Díjat.”

A head & shoulders a következő hónapokban több információt is megoszt az Önbizalom Nagykövet szerepéről és a jövőbeli adományokról a kampány részeként, mely elkötelezett abban, hogy támogassa a fiatalok önbizalmának megerősítését.  A márka támogatja és elkíséri Michael-t az eseményekre, amikor fiatalokat mentorál és megosztja tudását, amit az önbizalomról tanult. A head & shoulders összeállít egy “önbizalom készletet” is és önbizalmat növelő tevékenységeket szervez Phelps’s IM programjának részeként, hogy segítse a fiatalokat, akiket ő és karitatív alapítványa támogat.

A head & shoulders programjának a céljai közösek, és részét képezik a P&G 2012-es Londoni Olimpiai Játékok iránti elkötelezettségének. A P&G az olimpikonok anyukájával együtt dolgozik az Olimpiai Játékok idején, és ezalatt megtanulta, hogy nincs jobb módja annak, hogy egy igazán jelentős hagyatékot biztosítsanak, mint, hogy Ifjúsági Sportszövetségeket támogassanak, melyek a gyermekekért vannak, ezzel is segítve az anyákat mindenhol, hogy a gyerekek örömöt kapjanak, fegyelemet és csapatmunkát tanuljanak a sport által. Több információt a P&G örökség programjáról augusztus 9-én tudhat meg.

Kapcsolód cikkek:

Ms. Cupcake látogatott el a mamákhoz a P&G meghívására

“Köszi Anya!” kampány

A P&G olimpiai sporttábort szervez gyerekeknek

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark