Hosszúhétvége az ország összes pontján – programajánló augusztus 17-21.

Hosszúhétvége az ország összes pontján – programajánló augusztus 17-21.

Lassan itt a nyár vége, ám előttünk áll egy hosszú hétvége, s az augusztus 20-ai nemzeti ünnep tiszteletére az ország összes pontján megannyi program várja a kikapcsolódni vágyókat. Talán utoljára vár minket néhány forró nap, így érdemes kihasználni a vakáció nyújtotta lehetőségeket.

Art Street – Utcafesztivál

Zalakaros, Gyógyfürdő tér

2012. augusztus 17.

Az utcazene fesztiválok világszerte kedvelt és látogatott programok, hiszen a fülledt nyárestékre kiváló programot biztosítanak. A fesztivál egyik fő célja, hogy a fellépő művészek megoszthassák tudásukat és tehetségüket egy felszabadult, szakmai korlátoktól mentes fiestában.

A város különböző pontjain, különböző stílusú, igényes zenét játszó utcazenész bandák lépnek fel.

Két zenei állomás között válogatott finomságokat is csemegézhetünk.

prog szatmar14. Szatmári Fesztivál: 15. Nemzetközi Halászléfőző Verseny

Túristvándi

2012. augusztus 16.

A rendezvény célja, hogy az idelátogató vendégekkel, turistákkal, megismertessük Szatmár gazdag néprajzi, kulturális és gasztronómiai hagyományait. Az egész napos színvonalas kulturális programok, kézműves bemutatók és népi ételek kóstoltatása mellett, a nap fő attrakciója a versenyszerű halászléfőzés.


Augustfest – Blues és sörfesztivál

Debrecen

2012. augusztus 17-20.

A fesztivál állandó programjai között található az import sörök (Bajor, Angol, Cseh, Ír és Belga) és nemzeti ételek kóstolója és árusítása. Emellett kocsmai játékok (darts, csocsó, teke) várják a látogatókat, valamint rendhagyó tárlatvezetések a múzeum kiállításaiban.

prog mesters26. Mesterségek Ünnepe a Budai Várban

Budavári Palota

2012. augusztus 17-20.

A Budavári Palota minden évben 4 napon keresztül, biztosan az egész ország figyelmének középpontjában áll. Közel 800 mester és több, mint 80 000 látogató tölti a hagyományok jegyében ezt a pár napot a Mesterségek Ünnepének köszönhetően. Tradicionális tánc, zene, mesterség vagy konyha, itt mindegyik helyet kap egymás mellett, hogy a közönség napokon át dúskálhasson kézműves és kulturális értékeink utánozhatatlan kavalkádjában.

A Budai Vár történelmi környezetében kézműves mesterek működő műhelyekben mutatják be a tradicionális népi mesterségek fortélyait, a közönséget is bevonva az alkotás folyamatába. A mesterség-bemutatók mellett a kézművesek népművészeti kirakodóvásáron kínálják eladásra portékáikat. A színpadokon hagyományőrző magyar és külföldi táncosok és zenekarok lépnek fel. Egész nap vásári komédia, utcaszínház, bábszínház, gyermekprogramok, esténként pedig táncház szórakoztatja a közönséget.

Nemzet Kenyere Fesztivál

Badacsonyi Fényvarázs

Badacsony, Móló park

2012. augusztus 19-20.

Az ország egyik legnagyobb és legszínesebb vitorlás felvonulása és bemutatója csábít a Balaton partra! A hajók lampionnal és egyéb, egyedi módon feldíszítve jelennek meg a Balatonon, melyeket zsűri értékel. Az eredmény-hirdetést látványos vízi bemutató és zenés tűzijáték követi.

prog rozsakoRózsakő Fesztivál a “Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében!

Badacsony, Rózsakő

2012. augusztus 17-20.

A hagyomány szerint, ha egy fiú és egy leány a Balatonnak hátat fordítva leül a Rózsakőre, még abban az esztendőben jegyesek lesznek… Sőt, elég, ha a kedveséért sóhajtó leány ül rá, szerelmük ez esetben is beteljesedik…

E legenda csábítja Badacsonyba az ifjú párokat, hogy szerelmüket megpecsételve a Rózsakövön mondják ki a boldogító igent!

A fesztiválon, koncerteken kívül, szórakoztató élménypark, bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat és nem utolsó sorban a régiójáró busz várja az érdeklődőket.

Balatonboglári Szüreti Fesztivál

Balatonboglár, Balaton part, Platán strand

2012. augusztus 17-20.

Balatonboglár 1987 óta „A Szőlő és a Bor Nemzetközi Városa”, a Balatonboglári Borvidék központja. A vidék borászainak kínálata mellett szüreti felvonulás, kirakodóvásár, tűzijáték, a két színpadon pedig változatos produkciók nyújtanak kikapcsolódást a városba érkezőknek. A fesztivál keretében avatják fel a Bonus Bonorum Borrend új lovagjait is. A színpadon néphagyományt őrző csoportok mellett sztárzenekarok is fellépnek, de a helyi tehetségek bemutatkozása sem maradhat el.

Bor és Kenyér Ünnepe

Siófok, Rózsakert

2012. augusztus 17-20.

A Bor és Kenyér Ünnepe Siófok pezsgő kulturális életének legnagyobb nyári fesztiválja, a régió egyik legjelentősebb idegenforgalmi eseménye, amely hagyományosan az államalapítás nemzeti ünnepe, augusztus 20-a köré szerveződik. A hajóállomáson kialakított borudvarba Magyarország történelmi borvidékeinek legkülönbözőbb pincészetei hozzák el legjobb boraikat, amelyek mellett megkóstolhatjuk a helyi pékségek termékeit, finomságait is. A programsorozatot kézműves vásár, mesterségek bemutatói, valamint gasztronómia különlegességeket kínáló vendéglátóhelyek színesítik. A színpadon országosan ismert, jeles művészek és helyi művészeti csoportok lépnek fel. Augusztus 20-án a nap a kenyérszenteléssel veszi kezdetét a hajóállomáson, este a szabadtéri színpadon ünnepi koncertet láthat, hallhat a közönség, végül a térség legnagyobb tűzijátéka várja a vendégeket a Balaton-parton.

prog fuzerX. Füzéri Vár Napok

Füzér

2012. 08. 18-20.

Haditorna bemutatókat, reneszánsz táncokat, íjászbemutatókat, középkori csatajeleneteket tekinthetnek meg az érdeklődők. A rendezvény a Szent István napi búcsúval zárul.

Bormustra és Agria Nemzetközi Néptánctalálkozó

Eger

2012. augusztus17-20.

Felső – Magyarország négy nagy történelmi borvidékének borászai mutatkoznak be e négy napon. A jó hangulatot a világ több tájáról érkező néptánc együttesek színpompás kavalkádja, kiváló népzenei koncertek, finom borok és ízletes étkek garantálják.

Csopak Napok Borhét

Csopak, Fürdő utcai parkoló

2012. augusztus 16-20.

A többnapos rendezvényen az ide látogató vendégeket csopaki zamatos borok, zenés és szórakoztató programok várják. A borversenyen is díjazott borosgazdák hatalmas borkínálattal kedveskednek a bor kedvelőinek, hogy mindenki megtalálja a kedvenc fajtáját és évjáratát.

A családok gyerekműsorokat tekinthetnek meg, a baráti társaságok pedig esténként táncolhatnak a zenei koncertek, szórakoztató előadások alatt. A mozgás szerelmesei sem maradnak program nélkül, hiszen a strandon egész nyáron animátorok gondoskodnak a sportrendezvényekről.

prog debrDebreceni Virágkarnevál (és Karneváli Hét)

Debrecen

2012. augusztus 16-20.

Immár több mint negyven éve, töretlen sikerrel, a város legnagyobb és az ország egyik leghíresebb rendezvénye, hagyományosan több százezer látogatóval.

Szórakoztató, könnyedebb műfajok várják a közönséget, hazai és külföldi sztárok közreműködésével.

A fellépők kiválasztásánál az ismertségen kívül fontos szempont az is, hogy az adott műfajban értéket közvetítsen.

Az idei év újdonsága a Galiba Gyermekfesztivál és Junior Virágkarnevál.


Hagyományőrző Napok Szigliget Várában

Szigliget, szigligeti vár

2012. augusztus 18-19.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Hagyományőrző Napok Szigligeten. A két napos rendezvény során felsorakoztatják történelmünk korszakait és emlékeit, a honfoglaló magyaroktól egészen a 20. századig terjedő időszak harcászati fegyvereit, viseletekeit, szokásait. A fegyverbemutatókon és a csatajeleneteken ismerkedhetnek vendégek a fegyverek használatával. A vállalkozó szelleműek ki is próbálhatják a fegyvereket, a gyerekeket apródavatás várja. Az ínyencek megkóstolhatják a hegy legjobb borait és ételeit. Az alsóvárban kialakított színpadon fergeteges programok várják a hagyománytisztelőket.

Kenyérünnep a Sóstói Múzeumfaluban

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő

2012. augusztus 20.

A nap során a gabonacsépléstől az őrlésen keresztül az új kenyérig kísérhetik végig a gabona útját az érdeklődők. A program keretében református hálaadó istentiszteletre kerül sor a múzeum kisdobronyi templomában, s a vendégek megízlelhetik az anarcsi ház kemencéjében sült friss kenyeret is.

prog tisza“örökZöld Tisza” fesztivál

Martfű

2012. augusztus 12-17.

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Örökzöld Tisza Fesztivál Martfűn. A több napos rendezvény programjai között mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. A gyermekeknek játszóházakkal, kézműves foglalkozásokkal, az idősebb generáció részére népszerű koncertekkel, előadásokkal készülnek a szervezők és szórakoztatják az érdeklődő közönséget.

LikeFest

Pusztaottlaka, LikeFest Park

2012. augusztus 15-20.

Fesztivál Neked! LikeFest Könnyűzenei Facebook Rajongói Csodafesztivál Pusztaottlakán.

Fesztivál és fesztivál között óriási különbségek vannak… A LikeFest küldetése a magyarországi Facebook rajongók kimozdítása a monitor elől. De miért kellene elmenni a “világvégére” egy fesztivál kedvéért? Egyáltalán hol van Pusztaottlaka? Kinek jut eszébe Magyarország egyik legeldugottabb szegletébe fesztivált szervezni? Na, hát ezekre a kérdésekre és miértekre kapsz itt választ, egy dolgot azonban garantálni tudunk, ha eljössz, csodát látsz, a szó szoros értelmében!

Magyarország és Európa zenei élvonala képviselteti magát a fesztiválon. Olyan előadók fogadták el felkérést, akik bár önmagukban egyszer-egyszer fellépnek vidéken is, de egyszerre, ilyen eszenciában csak a legnagyobb fesztiválokon lehet találkozni velük. A világzenei színpad, a mulatós sátor és a pop-rock színpad segítségével minden látogató megtalálja azt a zenei kínálatot, ami számára maximális kikapcsolódást kínál, amiért minden nap érdemes kint lenni a fesztiválon.

Nemzetközi Néptáncfesztivál

Mohács

2012. augusztus 17-20.

Bemutató fesztivál: az első 3 napon a meghívott együttesek 35-45 perces önálló műsort mutatnak be, esténként egy hazai együttes és két külföldi. A negyedik napon menettáncos felvonulás a város főutcáján és főtéri parádé a Széchenyi téren a Szent István napi ünnephez kapcsolódóan, valamint a gálaműsor, ahol az együttesek rövid 10 perces programjukat adják elő, itt veszik át a fesztivál oklevelét és ajándékát. A fesztivál célcsoportja: Mohács és térsége lakossága. A külföldi együttesek Baranya megye és a mohácsi kistérség településein is bemutatkoznak.


prog sarkanyhSárkányhajó verseny

Mezőtúr

2012. augusztus 19-20.

A versenyre benevezett csapatok előbb előfutamokon, majd a döntőkben mérhetik össze tudásukat. Augusztus 19-én a versenyre kilátogatóknak is lehetősége nyílik a sárkányhajózásra.

SóstóSerFest

Nyíregyháza – Sóstógyógyfürdő

2012. augusztus 17-19.

Három napos sör és zene áradat, illetve zene és sör minden mennyiségben, persze mindez csúcsminőségben.

A rendezvény teljes ideje alatt 50  fajta  sör remekével (Belgium,  Németország,  Csehország, Szlovákia  stb.)  és  a  megye  legkiválóbb  ízeivel  találkozhat  a  tisztelt  látogató! A  sörfesztivál  a  megye  legszínvonalasabb üdülőterületének  szívében,  a  300  hektáros  Sóstói  erdő által  körülölelt helyszínen található.

prog summerXIX. Summerfest – Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár

Százhalombatta

2012. augusztus 15-21.

A rendezvény méltán a régió egyik legnépszerűbb és legjelentősebb folklór rendezvénye, melyre a világ minden részéről érkeznek néptánccsoportok. A fesztivál lehetőséget nyújt arra, hogy a legnépszerűbb hazai és nemzetközi néptánc csoportok bemutatkozhassanak egymás és a közönség előtt.

Szent István ünnepe – Duna-átúszás

Paks

2012. augusztus 19-20.

A Szent István napi rendezvények idén is az ünnephez méltó színvonalon kerülnek megrendezésre augusztus 19-én és 20-án. A vasárnapi programot koncertek és tánccsoportok előadása színesíti. A Szent István napi megemlékezés augusztus 20-án 10 órakor veszi kezdetét a Jézus Szíve templom előtti téren. Ahogy már hagyomány, ezen a napon rendezik a Duna-átúszást, melyre a kompkikötőben lehet nevezni 9-től 11 óráig.

prog tapolcaTapolcai Ünnepi Napok és Borhét

Tapolca, Malom tó és környéke

2012. augusztus 17-21.

A Tapolcai Nyár hétvégi programjai a Tapolcai Ünnepi Napok és Borhéttel záródnak. Augusztus 17. és 21. között színes, gasztronómiai élményekkel teli programokkal várják az érdeklődőket. A Tavasbarlang előtt, a Kisfaludy utcában helyi és környékbeli borászok pavilonjai töltik fel a teret, kínálják boraikat, az apróságokat gyerekprogramok várják és a pörköltfőző verseny sem marad el. Esténként koncertek zárják a napot.

Ünnepi Fürdőbál

Hajdúszoboszló

2012. augusztus 18.

A nyári szezon utolsó és egyben záró fürdőbálja, ahol híres magyar popsztárok szórakoztatják a nagyközönséget. A program látványos tűzijátékkal zárul, tisztelegve az államalapítás ünnepe előtt.


  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark