Újrafestetik a valóságot a művészek

Újrafestetik a valóságot a művészek

Már javában zajlanak az előkészületek az Újrafestett valóság című kiállítás megnyitójára. Szeptember 5-től a nagyközönség is megcsodálhatja az újrafestett valóságot, akkor kiderül, milyen nagyszerű alkotások készülnek, ha művészek együtt dolgoznak.

A Magyar Nemzeti Galériában szeptember 5. és október 15. között tartandó kiállítás különlegessége az, hogy sérült és egészséges művészek együttes erővel, egymás tehetségét kiegészítve mutatják be képességeiket a vásznon, melyhez a Poli–Farbe biztosítja a festékeket a szivárvány minden árnyalatában.

ujrafestett fekvoKrániczné Tóth Dóra, Fark László és Hervé-Lóránth Ervin a sajtó nyilvánossága előtt engedett betekintést a munkafolyamatba, sőt, Gombos Edina, a TV2 műsorvezetője jószolgálati nagykövetként is kipróbálta tehetségét.

„Nagyszerű és egyben megtisztelő érzés igazán nagy festőkkel dolgozni” – mesélte lelkesen Krániczné Tóth Dóra, az egyik kiváló szájjal festő művész. – „Ez a kiállítás összehozza a művészvilág legkiválóbb tagjait, a mozgássérült alkotók is megmutathatják képességeiket. Rengeteget tanulunk a kollégáinktól, és a közös munkából nem csak szakmai kapcsolatok, de barátságok is kialakultak. Mindnyájunk számára kihívást és egyben kikapcsolódást jelent ez a kiállítás.”

A húsz mozgássérült és húsz ép festő közös alkotásait bemutató tárlat célja az, hogy mindenki számára egyértelművé tegye: a sérült művészek akaraterejük és kreativitásuk segítségével kiemelkedő színvonalú alkotásokra képesek.

Kapcsolódó cikkek:

Gombos Edina ecsettel a szájában alkotott

Az Újrafestett valóság

Mozduljunk együtt a jó ügyért!

  • Facebook
  • IWIW
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • Share/Bookmark