Csaknem minden második magyar férfi tarja vonzóbbnak a hosszú hajat a rövid vagy akár vállig érővel szemben – derült ki egy hazai kutatásból. A klasszikus női hajviselet különösen a fiatal és az iskolázott férfiak körében hódít.

Az olasz Great Lengths professzionális hajhosszabbító márka felmérése arra kereste a választ, hogy hajviselet szempontjából milyen típusú nőket tartanak a legvonzóbbnak a magyar férfiak.

A válaszok egyértelműen azt mutatják, hogy a férfiak döntő többsége a hosszú hajú nőket tartja a legvonzóbbnak – a felsőfokú végzettségűek 63%-a a váll alatti, illetve a derékig érő hajat preferálja a vállig érő, illetve rövid hajjal szemben. Még ennél is magasabb az arány a fiatal, 18-29 éves korosztály esetében, ahol 10 fiatal férfiból mindössze három részesítette előnyben a rövid illetve félhosszú hajú hölgyeket.

„Bár az utóbbi időben a rövid frizura is divatos, a férfiak szempontjából a klasszikus nőideál nem változott. A kutatás egyben magyarázatot ad a hajhosszabbítás növekvő népszerűségére is, hiszen az egészséges, dús és hosszú haj vonzza a tekintetet, a környezettől kapott elismerő pillantások pedig növelik az önbizalmat” – nyilatkozta Schmidt Ágnes, a Great Lengths Hungary vezetője, aki hozzátette, hogy a megfelelő technikával és minőségi alapanyagok felhasználásával készült póthaj egybeolvad a meglévő frizurával, akár 6 hónapon keresztül is kényelmesen viselhető, és nem károsítja a hajhagymákat.

A vállig érő haj a városokban élő férfiak körében bizonyult a legnépszerűbbnek, közülük minden harmadik ezt a hosszúságú frizurát preferálta. A rövid hajat ezzel szemben a 18-49 éves férfiak mindössze 15% jelölte meg kedvencének, ennél az átlagnál csak egy kicsit magasabb az arány a 30-39 éves korosztály, illetve az alapfokú végzettséggel rendelkező urak körében. Az átlagnál jóval kevesebben választották a rövid hajviseletet a községekben, ahol a leginkább jellemző a hagyományos nemi szerepfelfogás.

Kapcsolódó cikkek:

Megérkezett Magyarországra a világ első intelligens hajvasalója

Selyem ellipszis a gyönyörű hajért

Ismét hódít a ’60-as évek – hajtrend 2013 ősz-tél

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ