Egy fantasztikus szexuális együttlét után mindenki másképp látja a világot. Pillekönnyűnek, felszabadultnak érezzük magunkat és olyan eufória tölt el bennünket, mintha tényleg pillangók repkednének a gyomrunkban. A boldogságszint néha olyan mérteket is ölthet, hogy picit kelekótyák leszünk, nem észleljük rendesen a körülöttünk lévő világot, vagy úgy érezzük, mintha hirtelen egy másik dimenzióban találnánk magunkat. Ez történt a videó szereplőivel is. De vajon kivel? És miért is érezzük így magunkat szex után?

Gyakran lehet hallani, hogy a jó szex felszabadít. Ez nem csupán egy mondás, ugyanis a jó szexuális együttlétnek valóban számos olyan pozitív hatása van, mely meghatározhatja akár a hátralévő napunk, esténk egészét.

A jó szeretkezés orgazmussal végződik, amelynek az egész szervezetre, mind testi, mind lelki értelemben jelentős hatása van. Összességében élettanilag jótékony, ami azt jelenti, hogy hosszútávon nézve, az aktív szexuális életet élők egészségesebbek” – nyilatkozta a téma kapcsán Dr. Erős Erika, a Durex szexuálmedicina szakértője.

A szexuális kielégülésnek szemmel látható jelei is vannak. Ilyen a szapora pulzus és levegővétel, a vérnyomás emelkedése, izomremegés valamint a bőr kipirulása. Ezt az emelkedett állapotot az ellazulás fázisa követi.

Nézd meg a Durex kisfilmjét, ki hogy érzi magát szeretkezés után!

„Ilyenkor visszaesik a vérnyomásunk, ezért bágyadtságot, jóleső fáradtságot érezhetünk, de az aluszékonyság is gyakori. Ezért van például, hogy sok férfi szívesen szenderül álomba egy-egy jó szeretkezés után. Az agyban felszabaduló hormonok eufórikus állapotot, boldogságérzést váltanak ki, amely az arckifejezésen is tükröződik. Az élmény hatása alatt álló egyén kevésbé tud külső dolgokra koncentrálni; figyelmetlen lehet, röviddel a szex után akár rendezetlenebb lehet a megjelenése” – mondta Dr. Erős Erika. – „A film szereplői között is láthatunk olyanokat, akik még olyannyira ebben az elvarázsolt állapotban vannak, hogy kis híján fejjel mennek a falnak. Ezzel szemben a jégkrémet szopogatók inkább ábrándoznak, nem orgazmus után vannak, hanem inkább arra vágynak” – tette hozzá a szakértő.

Az, hogy ez a kielégültség utáni csodálatosan hóbortos érzés meddig tart, az az átélt gyönyör nagyságától és a személyiségtől függ. Így néhány óráig, de akár 1-2 napig is érezhetjük annak jótékony hatását.

Kapcsolódó cikkek:

Hormonzavarra utalhat, ha nem kívánja a szexet

Túl vagyunk az év legtöbbet szeretkezős időszakán

Reflektorfényben a férfiak leggyakoribb szexuális működési zavara

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ