Az érintés ugyanolyan nélkülözhetetlen eleme az életünknek, mint az alvás, az evés, az ivás vagy a levegővétel. A masszázs az érintés gyengéd és hatásos módja, hogy a test feszültségei oldódjanak, a lélek megnyugodjon, és a szellem frissüljön általa. A mécsesmasszázs több érzékszervünkre hat egyszerre, ezzel segíti az ellazulni és feltöltődni vágyókat.

Érdeklődve vártam a masszázst, korábban már olvastam, hogy az eljárás újszerűségét a felhasznált természetes nővényi olaj adja. Ezt, mint egy gyertyát kell meggyújtani és később a masszázshoz felhasználható olajjá alakul át.

Mikor a szobába léptem, mélyet szippantottam a levegőből, vanília illat csapta meg az orromat. A kellemes, megnyugtató aroma elsőre kicsit sűrűnek tűnt, de a következő lélegzetvétellel megszoktam és természetessé vált. Kedves mosoly kíséretében kaptam két törülközőt, majd a masszőrhölgy megkért, hogy feküdjek a hátamra, úgy kezdjük a kezelést.

Szokatlan volt számomra, hogy hanyatt fekve kezdődik a masszázs, de nyomban megértettem az okát. A masszőrhölgy az arcommal kezdte, meleg illatos olajat kent szét a homlokomon, majd ujjaival az egész arcfelületet bedörzsölte. Ez biztosította, hogy az 50 perces masszázs során mindig éreztem a kellemes illatot, sőt még órákkal később is. Ezután a végtagok következtek. Az olaj, melyet felmelegített és szétkent, enyhébb melegséget adott, a dörzsölés biztosította, hogy az olaj ne hűljön ki és egyben fokozatosan lazította a feszült izmokat is. Amely testrészeket bekente és megmasszírozta, azokon sokáig egy filmszerű, vékony réteget éreztem, az olaj lassan, egyenletesen szívódott be bőrömbe, melegen tartva annak felületét.

Az olajat mindig előbb a kezébe öntötte masszőröm, az érintés talán a hagyományos masszázshoz képest lassúbb is volt, s így egy kellemes fürdő hatását éreztem. A bőr ilyenkor oldódik, a vérkeringés fokozódik, a véráram és a nyirokrendszer kezdi elszállítani a sejtekben megrekedt salakanyagot. Az illat egyre jobban megnyugtatott, éreztem, hogy a bőröm fokozatosan kisimul.

Megkért, hogy feküdjek hasra, a hátamat kente be és masszírozta meg. Éreztem: a görcsök és csomók oldódnak. Egy-két helyen erőteljesebb nyomkodásokkal lazította fel és simította el a feszültségeket. Leginkább a gerincem mentén volt sok dolga masszőrömnek, a számítógépes ülőmunkában megfeszült hát- és vállizmaimat oldotta fel finom keze. Ha érezte, hogy a bőröm és a masszázs több olajat kíván, újabb rétegben dörzsölte be a vaníliaolajat.

A különleges hatás abban is megjelent, hogy órákkal a kezelés után is érzetem a bőrömön a kellemes mécsesmasszázs nyugtató illatát.

Négyféle masszázsolaj vehető igénybe: energetizáló vanília, bőrpuhító passion fruit, regeneráló rózsa, illetve bőrtápláló argánolaj.
A vanília illata finom, jelentős mennyiségben antioxidánst tartalmaz, enyhíti a levertséget, nyugtató hatása van, enyhe alvászavarban szenvedők számára is ajánlott, a napfényhiányos, téli időszakban fejti ki leginkább frissítő hatását. A hölgyek számára kifejezetten ajánlható, kiegyensúlyozottá válhat a rendszertelen menstruációs ciklus. Enyhe afrodiziákumként is izgató hatást gyakorol szervezetünkre.

masszázs

A passion fruit átható illata a szervezet ellenálló képességét növeli. Vas, kálium, magnézium tartalma jelentős, elsősorban C- és E-vitamint tartalmaz. Étkezések során saláták mellett érezhető intenzív illata.

A rózsát és olaját a kozmetikai ipar már régóta ismeri. Nyugtató és stresszoldó hatása a vérkeringést szabályozza, tonizálja a bőrt, a hajszálereket erősíti, egyensúlyba hozza az érzelmi ingadozásban szenvedőket. A nőiesség egyik jellegzetes illata, a női egészség kitűnő szere. Ismert még mint gyulladáscsökkentő, izomgörcs oldó, nemi vágy nővelő szer.

Az argánolaj méltatlanul kevéssé ismert szer, miközben az elfáradt bőr egyik legjobb barátja. Akinek a bőre érzékeny a szélre, az erős napfényre, a vegyi anyagokra, vagy olyan helyen dolgozik, ahol füstös a levegő, annak érdemes kipróbálni az argánolajos masszázst. Javítja a bőr szerkezetét, serkenti, segít megőrizni rugalmasságát, feszességét. Gyorsan beszívódik, visszaadja a bőr fényét, vitaminokban és omega-6 zsírsavban gazdag.

Ajánlhatom azoknak ezt a fajta masszázst, akik szeretnék élvezni egy szakavatott masszőr kezelését, és ügyelnek bőrük milyen hatóanyagokkal gazdagodik. Mindenkinek kívánom, hogy bőre sok millió érző sejtje kapjon a masszázs általi megújulást. A mécsesmasszázs a Danubius Health Spa Resort szállodákban vehető igénybe.

Kapcsolódó cikkek:

Számítógépasztaltól a karosszékbe? Előzd meg a hátfájást!

Pokorny Lia hisz az öngyógyításban – fotókkal

Ha fáj a hát – van megoldás!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ