Egy hosszú, fárasztó nap után szinte megkönnyebbülés hazatérni, csak feltenni a lábunkat a kanapéra, kikapcsolni a telefonunkat, és belemerülni kedvenc TV sorozatunkba. A Samsung tévénézési szokásokról készült felmérése is rámutatott arra, hogy ezzel korántsem vagyunk egyedül, ugyanis az emberek életében igencsak fontos szerepet tölt be a televíziózás. Egyfajta menekülés ez a napi rutin elől, amelynek megvannak az árnyoldalai is, hiszen minden második ember érzelmileg is kötődik a kedvenc sorozatához, és amikor a főhős elbukik, sokszor nehezen élik meg a képernyő előtt.

A nemrégiben készített tévénézési szokásokat körüljáró felmérés szerint az európaiak több mint fele hetente legalább egy részt megnéz kedvenc sorozatából, de akadnak olyanok is, főleg az olaszok és a svájciak, akik egyszerre több epizódot is képesek végignézni. A népszerű televíziós sorozatok egyértelmű velejárója, hogy megmozgat mindenkit, másnap a munkahelyen is erről beszélünk, sőt az internet is ettől „hangos”. A felmérésből azonban kiderül, hogy az európai tévénézők kifejezetten körültekintőek, amikor egy sorozat történetét mesélik el, figyelve arra, hogy a történet fontos momentumait ne lőjék le. A megkérdezettek nagy része (71%-a) így soha nem szpojlerezne, hiszen ők is utálnák, ha ezt velük tennék meg.

A felmérés természetesen rávilágított arra is, hogy minden második tévénéző valóban a mindennapi problémák elől menekül a televízióhoz. A kikapcsolódás azonban soha nem lehet teljes, hiszen éppen azért, mert annyira beleélik magukat a sorozat történésébe, szinte meggyászolják, amikor az véget ér. Viszont sokan ugyanezzel a lendülettel, rögtön belevetik magukat egy új sorozatba, hogy az így keletkezett űrt azonnal betöltsék. A kutatásból kiderült az is, hogy a tévénézők sokszor annyira belefeledkeznek a tévézésbe, hogy kifejezetten feszülté válnak, sőt mérgesek lesznek, ha megzavarják őket a kedvenc sorozatuk közben.

„Európában a tévénézők egyértelműen örömüket lelik a televíziós sorozatokban: egy epizódot sem hagynak ki, sőt az emberek közel fele családi körben teszi ez, napról-napra közösen ülnek le a televízió elé. Ennek fényében nem véletlen, hogy a lehető legjobb élményt szeretnénk nyújtani számukra” – mondta Gareth Lewis, a Samsung Electonics Magyar Zrt. fogyasztói elektronikai üzletágának vezetője. – “Mielőtt megalkottuk a világ első ívelt UHD televízióját, a Samsung csapata rengeteg moziba látogatott el, hogy megtudja, mi nyújtja a legjobb vizuális élményt. Tettük ezt azért, hogy a mozihoz leginkább hasonló filmezési élményt teremthessünk meg otthon.”

A Samsung ívelt UHD televíziója új színt visz az otthoni tévézésbe. A ívelt képernyő nem csak szemet gyönyörködtető, de minden eddiginél élethűbb képi élményt ad – olyan érzés, mintha minden éppen ott történne körülöttünk, bárhonnan is nézzük a tévét. Biztosak lehetünk benne, hogy sorozataink, vagy akár a sportesemények közvetítése ezek után minden más tévén „lapos” lesz.

Kapcsolódó cikkek:

Társasok uralják a játékbirodalmat

A technológia a való életre készít fel

A tévé a gyerek legjobb barátja?

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ