Illatos almatorta, szegfűszeg gombos hóember és csilingelő karácsonyfa díszek – Keleti Andi és gyermekei így készülnek a közelgő ünnepekre. A sztáranyuka és gyerekei közösen díszítik a fenyőjüket és ajándékokat is saját kézzel készítenek. A karácsonyi asztalnál a halászlé és a ráksaláta mellett almás süteményt is esznek, amelyet közösen sütnek.

„Ahogy a gyerekek nőnek, egyre több dologba lehet bevonni őket, már nem az angyalok hozzák a karácsonyfát, hanem közösen díszítjük fel a fenyőnket. A készülődés közben gyakran faragunk almát, a különböző méretű gyümölcsökből készült hóember vagy az alma gyertyatartó kiváló otthoni díszítő elem lehet. Az ajándékokat is saját kézzel készítjük egymásnak, én sálakat kötök, a gyerekeim pedig hihetetlenül kreatív ötletekkel állnak elő minden évben” – mesélte Keleti Andi, aki azt is elárulta: kislánya, Viki imád kézműveskedni, míg kisfia, Máté örömmel segít neki mindenben, legutóbb például egy igazi társasjátékkal lepték meg őket a csemeték.

Andiék családja nem csak a kreatív kézműveskedésben jeleskednek, a família legtöbb tagja a konyhában is ugyanilyen ügyes: a gyerekek gyakran ragadnak fakanalat, és kiskukta módjára segítenek édesanyjuknak abban, hogy ízletes ételek kerüljenek az asztalra, természetesen így van ez Karácsonykor is. Kelet Andi azt is elmesélte, milyen ételeket fogyasztanak a karácsonyi asztal körül ülve.

„Karácsonykor összegyűlik az egész család és finomabbnál finomabb ételeket eszünk. A családtagok közül mindenki imád sütni-főzni, így a legváltozatosabb fogások kerülnek az asztalra: anyósom halászlevet és rántott halat, anyukám ráksalátát és sült rákot, a dédi pedig töltött káposztát készít a számunkra. A sütemények közül a diós és mákos beigli a sláger, amit a dédnagymama ad ajándékba, de az általunk készített almás tortából is mindig kerül az asztalra, mert egészséges és nagyon szeretik a gyerekek.”

Andi elmondta, ők az almatortát leggyakrabban pudinggal eszik, mert így a gyerekek is segíteni tudnak az elkészítésében. Amíg ő a tésztát készíti, Viki a pudingot kevergeti, Máté pedig almaszeletekkel díszíti a közös süteményüket. Végül pedig a családi asztal körül ülve együtt falatozgatnak az édességből, amely mindannyiuk nagy kedvence.

Kapcsolódó cikkek:

Mézeskaláccsal készül a karácsonyra Hien és Puskás Peti

Gazdára találtak a szabadulószoba kellékei

A sztáranyuka is ugyanúgy aggódik

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ