Nehéz helyzetbe került hazánk egyik legsikeresebb sorozata: 16 és töretlen siker után veszélyben a Barátok közt! A produkció atyja, Kalamár Tamás lemondott, de egyelőre a szereplők sem tudják, mi lesz a sorsuk.

A stáb tagjai is tanácstalanul néznek a jövőbe, ugyanis senkinek sincs még szerződése erre az évre. Még az olyan nagy sztárok, mint Kiss Ramóna, Szőke Zoltán vagy Rékasi Károly helye sem biztosított.

Kalamár Tamás 17 év után saját kérésére válik meg a Barátok közt csapatából. Helyébe kreatív producerként Rozgonyi Ádám lép.

A 15 éves Barátok közt

Kalamár Tamás nyilatkozata:

Bár sokan tudták, bevallom, már egy éve ott akartam hagyni a sorozatot, de csak mostanra jöttek össze úgy a körülmények, hogy közös megegyezéssel sikeres legyen az átmenet.

Tizenhét esztendő. 7288 epizód. Lezárult egy korszak. Búcsúzom a Barátok közttől.

Kihívásokkal és sikerekben gazdag tizenhét év volt: meghonosítottunk egy műfajt, a napi sorozatot. A Barátok közt azóta is töretlenül áll a nézettségi listák csúcsán. Sikerünk egyik titka, hogy a történetmesélésre koncentráltunk, az emberi kapcsolatokra, ügyelve arra, hogy a témák, és a karakterek magyarok legyenek. Fontosnak tartottam, hogy olyan tabukról is beszéljünk, mint a cigányság, a melegek, vagy akár a mozgássérültek, a különböző betegségek – prosztatarák, mellrák – társadalmi elfogadtatása, amelytől ez a sorozat igazán a mi életünkről szól.

Mindezt nehéz lett volna kitűnő csapat nélkül elérni, a színészektől a ruhásokig, a kellékesektől a világosítókig, az operatőröktől az asszisztensekig, az íróktól a rendezőkig stb. Sok új álmot tudtunk együtt megvalósítani. Magyarországon az elsők voltunk, akik elkészítették az első magyar telenovellát, a Szeress most!-ot 88 epizódban. Elsők voltunk, akik egy profi websorozatot forgattak, a Csalfa karmát. És elsők között voltunk abban is, akik Európában napi sorozathoz rendszeresen használták a zöld háttér technológiát.

Ezúton is köszönöm mindazoknak, akik segítettek ebben. Köszönet jár a hűséges nézőknek, akik nélkül nyilván nem lenne a Barátok közt az ország legkedvencebb sorozata. Köszönet az RTL Klubnak, az anyavállalat managementjének és nem utolsó sorban a sajtó munkatársainak.

Majd két évtized után ideje váltani, átadni a stafétabotot a következőnek. S kihasználni az időt feltöltődésre, hogy újult erővel új kihívások elé nézhessek.

Azt mondják, hogy a csúcson kell abbahagyni, tehát ezt teszem. Sok sikert a következő 17 évhez.

Viszontlátásra!

Kalamár Tamás, producer

Fotók: RTL Klub


MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ