2015. február 2-án a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy rendezvénytermében mintegy hatvan hátrányos helyzetű gyereket látott vendégül az Advent Budapesten téli fesztivált szervező Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. Az ünnepi műsorral egybekötött eseményen átadták a Városháza parkban karácsony időszakában összegyűjtött mackókat és a fővárosi színházak ajándékait.

Budapest Főváros Önkormányzatának megbízásából a Szabad Tér Színház immár második alkalommal rendezte meg az Advent Budapesten téli fesztivált a Városháza parkban. A téren felállított, meseszalonként berendezett Üvegházban 2014. november 28. és december 31. között – a gazdag ingyenes kulturális programkínálat mellett – jótékonysági macigyűjtést hirdettek. Egészen újévig fogadták a felajánlásokat a rászoruló gyerekek részére, és több mint száz játék gyűlt össze a karácsonyfa alatt.

A két fővárosi intézmény közötti együttműködés jegyében a fesztivál szervezői a Fővárosi Állat- és Növénykert Mackófesztiváljához kapcsolódóan azon a napon látták vendégül a gyerekeket, amikor a medve kibújik a barlangjából. A jótékonysági maciátadóra több intézményből érkeztek gyerekek a FICE Nevelőotthonok Nemzetközi Szövetsége Magyarországi Egyesülete valamint az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítvány közreműködésével. A Cseppkő Gyermekotthon és Óvoda, a Kossuth Lajos Gyermekotthon és Általános Iskola valamint a Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon lakói és tanulói egy-egy plüss macit kaptak ajándékba, az adományok fennmaradó részét pedig elvitték a társaiknak.

A szervezők macis programmal kedveskedtek a vendégeknek, akik nagy örömmel vettek részt a közös zenélésben. A műsorban közreműködtek azoknak a fővárosi fenntartású színházaknak a művészei, akik felajánlásaikkal szintén hozzájárultak a jótékonysági kezdeményezéshez. Novák János, a Kolibri Színház igazgatója már az elején felpezsdítette a hangulatot, a Budapest Bábszínházból Mórocz Adrienn Boribon-dalokat énekelt, Hannus Zoltán pedig Tandori Dezső mackós verseiből olvasott fel, majd a jelenlévő művészek, továbbá Menczner János, a Bábszínház igazgatója, Bozsóki Róbert, a FICE tagja és Bán Teodóra fesztiváligazgató kiosztották az ajándékokat. Végül két gyerekmusicalből adtak elő részleteket a Musical Stúdió növendékei Endrődi Ágnes vezetésével.

A Szabad Tér Színház ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akik adományaikkal hozzájárultak a kezdeményezés sikeréhez. Összesen 135 játék gyűlt össze, ebből 70 maci, köztük azokból is néhány, amelyek a Budapest Bábszínház Hajnali csillag peremén című előadásában szerepeltek. A gyerekek kaptak könyveket a Csimota Kiadótól, Bárány Boldizsár CD-t a színészek által gyűjtött játékok mellé a Radnóti Színháztól, színházlátogatást a Kolibri Színházba, illetve gyerekelőadások – a Lila majom, Tündér Lala, Kippkopp és a Macska voltam Londonban – zenei CD-jét. A Katona József Színház kitűzőket ajándékozott és kulisszajárással egybekötött játékos foglalkozást. A Bábszínház a Hókirálynő előadás főpróbáján látja vendégül a gyerekeket, a Szabad Tér Színház pedig egész nyáron várja őket a Városmajori Szabadtéri Színpad gyerekszínházi előadásaira.

Kapcsolódó cikkek:

Biztonságosabb gyógyulás a legkisebbeknek

A jóéjt puszi a biztonság záloga

Szuper segítség a felvételizőknek!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ