A körömvirág méltán híres gyógyerejéről. A régi népi bölcseknek igaza volt: ez az egyik legtökéletesebb bőrápoló és regeneráló szer. Nem véletlen, hogy a különleges felfogásban dolgozó német cég, a Weleda is körömvirág, azaz calendula alapú babaápoló termékeket készít. A gyógynövényeket saját biodinamikus kertészeteikben, szigorúan ellenőrzött feltételek mellett termesztik, és rendkívüli odafigyeléssel készülnek el a legkisebbek számára szánt ápoló kozmetikumok.

Amikor egy nő édesanya lesz, biztos, hogy az a legfőbb gondolata, hogy mindenből a legjobbat adja gyermekének. Legyen tökéletes az ágy, pihe-puha a takaró, kedvesek a dekorációk, kényelmesek a kis rugdalózók, megfelelőek a pelenkák és kényeztetőek a kozmetikumok. Persze, ilyenkor egymás után jönnek a jó tanácsok, hogy kinél mi vált be, de azt valószínűleg mindenki tudja, hogy egy újszülött esetében különösen az a fontos, hogy minél természetesebb, minél jobb minőségű legyen minden, ez vonatkozik a babaápoló kozmetikumokra is.

„A mami tudja, hogy mi a legjobb nekem” – bár a babák ezt még nem tudják kimondani, de a boldog, mosolygós baba ilyenkor is visszaigazolás arra, hogy jó volt a választás. A Weleda babaápolási termékek segítségével már az első napoktól kezdve a legjobb minőséggel, a tiszta természettel ajándékozzák meg az édesanyák gyermeküket. A termékcsalád alapjául az ellenőrzött biotermesztésből származó, kézzel gyűjtött körömvirág (Calendula) szolgál, mely a bőrre nyugtató, regeneráló hatással van. A calendula, azaz az orvosi körömvirág egynyári növény, a népi gyógyászat egyik igazi kincse, amelynek szárát, levelét, virágát és illóolaját egyaránt hasznosítják. Kitűnő gyulladáscsökkentő, hámosító, bőrápoló, regeneráló hatású. Így a bababőr igazi kényeztetője lehet. A tiszta növényi olajok gyengéden ápolják a bőrt, segítenek a kisgyermek számára különösen fontos meleg burok megtartásában. Jól felszívódnak, és értékes anyagaikkal táplálják a bőrt. A Weleda-babaápolók nem tartalmaznak mesterséges illat- és színezőanyagokat, tartósítószereket, és mentesek a kőolajszármazékoktól is

Vegyük is végig, mi minden kell a baba-összkomforthoz! Kell tusfürdő és sampon, persze calendulás, amely tetőtől talpig gyengéden tisztítja és ápolja a baba finom bőrét és haját. A biotermesztésből származó körömvirág megnyugtatja a bőrt, a bio mandula- és szezámolaj hidratálják, és védik a kiszáradástól. Jó, ha van kéznél calendula arckrém, amely szintén körömvirág kivonattal, valamint bio mandulaolajjal támogatja a bőr természetes funkcióit. Természetesen gondolni kell a pelenkázás kellemetlen következményeire is, a pelenkakiütések ellen kiváló a calendulás babakrém, hiszen megbízható és tápláló védelmet biztosít a rendkívül érzékeny, irritált bőrnek. A tiszta méhviasz természetes védőfilmet képez a bőrön, amely meggátolja a kisebesedést és a bőr nedvesedését a pelenkával fedett részeken anélkül, hogy a bőrlégzést megakadályozná. Ne feledkezzünk el a babaolajról sem, amely pelenkacserénél, illetve fürdetés után a baba popsijának és testhajlatainak tisztítására, ápolására szolgál. Véd a kiszáradástól, a bőrön jól felszívódik.

Ha igazán kényeztetnénk a babánkat, jól jöhet a calendulás krémfürdő is. A bio mandula- és szezámolajnak köszönhetően a bőr puhává és rugalmassá válik. Megőrzi és táplálja a bőr természetes védőrétegét, és véd a kiszáradástól. Remek szolgálatot tehet a babaápoló tej is. Könnyen felvihető, és gyorsan felszívódik.

És akkor vannak olyan kellékek is, amelyek nyugodtan lehetnek anyuka immár óriásivá vált „mamatáskájában”, hiszen útközben is bármikor szükség lehet rá. Ilyen a calendula ápoló krém, ami tényleg Ideális a csecsemő vagy a kisgyermek érzékeny bőrének mindennapi ápolására és védelmére. Nem kevésbé az időjárásbalzsam. A hideg és barátságtalan időjárásban a baba bőrét védi a kiszáradástól, kipirosodástól.

Íme, hát, készen is van a bevásárlólista: ezek a termékek kerüljenek nyugodtan a babaszoba vagy a fürdőszoba polcaira, biztos, hogy a legjobbat adjuk vele a babának!

Kapcsolódó cikkek:

Játék, mozgás és egészséges étkezés – ez jár a gyerekeknek!

Macikkal barátkoztak a gyerekek az állatkertben

A jóéjt puszi a biztonság záloga

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ