Dermaroller tűhengeres kezeléssel minimális beavatkozással forgatható vissza az idő kereke!

A korszerű bőrfiatalító módszerek és hatóanyagok szinte kivétel nélkül a bőr saját biológiai folyamatainak serkentésén, a sejtszintű építő folyamatok stimulálásán alapulnak: vagyis a bőrt belülről építik újjá. Bőrünk feszességében legfontosabb szerepet a kollagén- és elasztinrostok játsszák, célunk tehát a kollagén- és az elasztin termelés serkentése. Pontosan ezt a célt szolgálja a bőrben mikroméretű sérülések létrehozása, aminek legegyszerűbb eszköze a tű.

A kollagén indukciós – vagyis kollagéntermelést serkentő – terápia eszköze egy kis henger, az úgynevezett dermaroller, amiből sok apró, hegyes tű áll ki. A bőrön görgetve a dermaroller 20 perc alatt mikrosérülések ezreit hozza létre, melyek a bőr regenerációs, öngyógyító képességét felpörgetik. A dermaroller kezelés tehát a természetes eljárások közé tartozik, mivel a tűszúrások a bőr saját biológiai folyamatait pörgetik fel. A gyógyulási folyamat a kollagén- és elasztin termelés fokozódásával jár együtt. A dermaroller kezelés során bevitt steril és koncentrált hatóanyagok is mélyre jutnak, így belülről támogatják a bőrstruktúra megújulását.  0,25-től 2,5 mm-es tűhosszig végeznek tűhengeres kezeléseket, 2 millimétertől kezdődően pedig már csak orvos kezelhet. A dermaroller rendkívül sokoldalú: a több kezelésből álló terápia akne hegek, ráncok, pigmentfoltok, striák valamint hajhullás ellen is javasolt, sőt speciális hatóanyaggal és körültekintően alkalmazva rozáceások is igénybe vehetik. A helyi érzéstelenítésben történő dermaroller kezelés csupán enyhe bőrpírt okoz, mely gyorsan lecsillapodik, és másnapra teljesen megnyugszik a bőr.

„Az arcon, nyakon és dekoltázson alkalmazott dermaroller kúra látványos változást eredményez: a tűszúrásokkal végzett eljárások évekkel fiatalabb megjelenést tesznek lehetővé természetes végeredménnyel” – mondja Dr. Hatvani Zsófia, a Royal Clinics bőrgyógyásza. – „A bőr természetes regeneráló folyamatait serkentő biostimulációs kezelés következtében hosszabb távon a bőr visszanyeri feszességét, fiatalos megjelenését. Az így megnyitott csatornákon keresztül a bevitt hatóanyagok is mélyebbre jutnak.” A tűhengeres dermaroller kezelés nem jár fájdalommal, mivel helyi érzéstelenítésben történik. Azon kevés kezelés közé tartozik, melyek a nyak vékony bőrén is alkalmazhatók és látványos javulást eredményeznek.

www.royalclinics.hu

Kapcsolódó cikkek:

Hatékony arctisztítás, hogy a bőr fellélegezhessen

Pigmentfoltok? Szabadulj meg tőlük!

Téli kényeztetés a bőrnek

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ