A 2015. januári Actimel Reggeli Rutin Felmérés szerint a megkérdezett 25 és 60 év közötti 600 felnőtt 33 százaléka nem reggelizik rendszeresen, és mindössze 67 százalékuk visz be táplálékot az ébredést követően minden nap.

Már gyerekkorban megtanuljuk, hogy a nap legfontosabb étkezése a reggeli, mégis a 600 válaszadót számláló Actimel Reggeli Rutin Felmérés szerint a megkérdezettek 11 százaléka soha nem reggelizik. Pedig csak egy kiadós, vitaminokkal teli, tápanyagokban gazdag menü elfogyasztása biztosítja, hogy napközben tele legyünk energiával és megfelelően tudjunk koncentrálni az előttünk álló feladatokra. A reggeli étkezés kihagyása ráadásul kihathat általános közérzetünkre is. A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 16 százaléka heti 3-4 alkalommal reggelizik, míg 6 százalékuk csak hétvégén! A felmérésben részt vevők 42 százaléka soha nem fogyaszt reggelire joghurtot, joghurtitalt, 35 százalékuk soha nem eszik reggelente gyümölcsöt, zöldséget és 25 százalékban nem fogyasztanak a nap első étkezésekor felvágottat, tojást sem.

Az Actimel elkötelezett, hogy felhívja a figyelmet a reggelizés fontosságára, ezért reggeliző zónákat állított fel Budapest több területén. A kitelepülések mellett Actimellel töltött hűtők várják egyes co-working irodákban dolgozókat, ráadásul a www.kollegagyorsito.net oldalon található online alkalmazás segítségével bárki rendelhet reggelit a munkahelyére is, az egész irodának.

A figyelemfelhívó kampányt D. Tóth Kriszta, Tatár Csilla és Debreczeni Zita is támogatja, akik személyesen is ellátogattak az Actimel Reggeliző Zónákba. D. Tóth Kriszta a Valentin-napi eseményen elmondta, hogy: „Anyukámtól tanultam, hogy nincs reggel reggeli nélkül. Így arra mindig szakítok időt, hogy legalább egy gyümölcsöt, vagy joghurtitalt magamhoz vegyek. Nagyon hálás vagyok ezért, hiszen mindig én voltam az a gyerek, aki már az első órán is koncentrálni tudott az iskolában. Felnőttként sem feledkezem el a reggeli fontosságáról, hiszen én sem engedem el a lányom reggeli nélkül. Inkább felkelünk 10 perccel korábban, de üres hassal nem indítom útnak Lolát.”

Debreceni Zita a Kálvin téren mesélt reggelizési szokásairól: “Nem szeretek kapkodni ezért igyekszem időben ébredni és a reggeli kávém és reggelim mellé mindig elolvasom a napi híreket! Aztán jöhet a kedvenc CD-m és kezdődhet a készülődés! Sajnos észrevettem magamon, hogy ha nem eszem reggel akkor már 11:00 óra körül elfogy az energiám és azonnal ennem kell valamit. Viszont ha van időm normálisan megreggelizni akkor a nap további részében is tele vagyok energiával és tudok a munkámra koncentrálni – ezért csatlakoztam örömmel az Actimel kampányához, mert a reggelizés fontosságára hívják fel a figyelmet.”

Kapcsolódó cikkek:

Kezdd a reggeled Tatár Csillával!

Bozsek Márk a szerelmével jótékonykodik

Híres csajok hálószobatitkai

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ