Számos hírességről elmondható, hogy valamilyen étteremben vagy bárban kezdte meg pályafutását. Van valami különleges kapcsolat a szórakoztatóipar és a vendéglátás között. Lehetséges, hogy a világhírhez vezető út néha az éjszakai életben rejlő lehetőségekkel van kikövezve?

Brad Pittről sokan tudják, hogy a Dallas epizódjaiban történt felbukkanása előtt az egyik amerikai étteremláncnál dolgozott felszolgálóként. Munkaköréhez az is hozzátartozott, hogy tollas kiscsibének öltözve népszerűsítse az utcán az étterem konyháját. A sztár ex-felesége is hasonló módon kezdte. Jennifer Aniston mosogatóból lett pincérnő, majd telemarketinges, míg végül felfedezték és mára az egyik legismertebb szereplővé vált az amerikai vígjátékok palettáján.

Nem kell azonban ennyire messzire menni, hazánkban is találunk néhány sztárt, akik bizonyos okokból a vendéglátóiparban találtak lehetőséget. Sugár Berci, alias Bery például egy vegetáriánus étteremben szolgálja ki a vendégeket a belváros szívében. Budapest jól frekventált utcáin akad még pár szórakozóhely, amely valamelyik hírességgel hozható összefüggésbe. Hajdú Péter, Bodrogi Gyula, Frei Tamás, Andy Vajna, Robert De Niro, Kásás Tamás, – ők mindannyian nyitottak már éttermet a magyar ínyencek számára.

Csordás Ákos, a 2013-as X-Faktor felfedezettje szintén úgy döntött, hogy énekesi karrierje mellett a vendéglátásba is belekóstol. Ákos egy éve dolgozik a Belgrád rakparton található Why Not Café-ban, mint pultos. És hogy mi történt vele az X-Faktor óta?

“Teljesen felfordult az életem. Végérvényesen Pestre költöztem, jelen pillanatban minden a fővároshoz köt, itt dolgozom, itt stúdiózóm, vannak fellépéseim, ide járok suliba, szóval minden kapocs Pesten van, kivéve a családom, akik nagyon hiányoznak az életemből. Az elmúlt időszakban készültek saját dalok, most is éppen a lemezemen dolgozom, valamint elkészült a videoklipem és néhány nappal ezelőtt fejeztük be egy új klip forgatását. Sokan megismernek az utcán, autogrammot kérnek, ami nagyon furcsa a mai napig nem szoktam hozzá teljesen. A mindennapi pörgésben kevés időm jut a magánéletre, de kárpótol, hogy azt csinálhatom, amit szeretek” – mondta Ákos, aki egyike azoknak a hírességeknek, akik az éneklés mellett nem nézik le a kétkezű munkát sem.

“A továbbiakban is az a célom, hogy egyre több saját dalom és klipem legyen, de itthon nem könnyű érvényesülni a számtalan tehetségkutató miatt. Hatalmas alázat és szorgalom kell ahhoz, hogy valaki feljebb jusson a ranglétrán. Bár nem adom fel az álmaim és mindig is énekelni szeretnék, emellett mással is foglalkozom. A Why Not Café-ba is az éneklés hozott, néhány kedves ismerősömmel mentünk karaokezniés megtetszett a hely. Megismerkedtem a tulajdonossal és az egyik pultos pont akkor mondott fel, én pedig bejöttem próba napra. A beosztásom, hála a főnökömnek nagyon rugalmas és ez segít, hogy ne kelljen hanyagolni az éneklést, mert nekem a zene az életem, semmiért nem hagynám abba” – tette hozzá az X-Faktor felfedezettje, aki kifejezetten élvezi a pultos munkát.

Fotók: RTL Klub

Kapcsolódó cikkek:

Rajongója kendőjével takargatta kislányát Liptai Claudia

Fábián Anita félti a kislányát

Szexi igazgatónő lesz Ördög Nóra

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ