Az Aloe vera napjainkban széles körben használt gyógynövény, melynek számos, a szervezetre gyakorolt jótékony hatása ismert. A növény leveléből kinyert gél képes elősegíteni a sebgyógyulást, a bőr hidratációját, a vérben található sejtek képződését, továbbá antioxidáns és gyulladás csökkentő hatása is bizonyított.

Az emberek évezredeken keresztül rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek össze az Aloe szerteágazó gyógyhatásáról. Ezek az információk nagyon sokáig szájhagyomány útján, anekdoták formájában terjedtek. A tudomány és a technika fejlődésével azonban lehetőség nyílt a növény hatékony komponenseinek azonosítására és ezen összetevők emberi szervezetre gyakorolt hatásainak vizsgálata.

A Dr. Milesz Sándor által írt könyv a magyar könyvpiacon abszolút hiánypótló szerepet tölt be és méltó helyre emeli az Aloe verát a gyógynövények között. Az Aloe vera 21 évszázadon átívelő történetét 21 fejezeten át követhetjük nyomon. A szerző tudományos kutatások, leírások, tapasztalatok átfogó, összefoglaló eredményeit mutatja be világosan tagolt, jól szerkesztett, olvasmányos formában. Dr. Milesz Sándor történeti, történelmi áttekintést nyújt az olvasó számára, melyeket hiteles források felhasználásával és feltüntetésével alapoz meg. Tudományos „szárazságát” azonban megtörik a közbeékelt írások, korabeli környezetbe helyezett rövid történetek, melyek hol humoros, hol kicsit romantikus vagy finoman pikáns hangulatukkal üdítő színfoltokként megtörik és oldják az olvasmány tudományos szigorúságát.

A növény kémiai összetételével és az emberi szervezetre gyakorolt hatásával sok vegyész, kutató és orvos foglakozott már, és ez a tendencia ma egyre fokozódik. Napjaink egészségtudatos életmódja azonban a szakemberek mellett, a laikusabb, tudományban nem járatos és a tudományos nyelvet nem gyakorló emberek kíváncsiságát és érdeklődését is felkelti az Aloe vera gyógynövény működésének megértése iránt. Dr. Milesz Sándor könyve abban is egyedülálló, hogy széles körben mindenkihez szól, így élvezetes olvasmány lehet úgy a felhasználók, terjesztők, kutatók számára, mint a szkeptikusok vagy egyszerű érdeklődök számára egyaránt.  De azoknak is szívvel ajánlom, akik Dr. Milesz Sándor tudományos felkészültsége mellett eddig nem ismert oldalára, gazdag fantáziavilágára és irodalmi vénáira kíváncsiak.

A könyv segítségével remélhetőleg még több ember figyelmét sikerül felhívni ennek a növénynek a jótékony hatásaira, és sikerül felkelteni a kutatók figyelmét és érdeklődését a további intenzív vizsgálatok folytatására és jól tesztelt gyógyhatású anyagok készítésére.

Kapcsolódó cikkek:

Megvan a boldogság titka?

Túlélő edzés Bear Gryllsszel

Angelina Jolie sikerfilmje – és ami mögötte van

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ