A felnőtt magyar lakosság csaknem kétharmada túlsúlyos vagy elhízott, számuk pedig egyre nő. A rengeteg diéta és mozgásforma között navigálni sosem volt egyszerű, egészen eddig: az Amway most az egészség új dimenzióját hozta el Magyarországra. A bodykey by Nutrilite testsúlycsökkentő program a modern orvostudományt, a genetikát hívja segítségül a személyre szabott, tökéletes étrend és mozgás kombinációjának megtalálásában.

A diéta nem elég: forradalmi újdonság a testsúlycsökkentésben

Számos kutatás kereste a választ arra, hogy milyen tényezők állhatnak a túlsúly hátterében. Sokszor tapasztaljuk, hiába próbálunk szigorú diétákat és újabbnál újabb mozgásformákat, mégis nehezen fogyunk, a leadott kilók hamar visszajönnek. A legújabb vizsgálatok azt mutatják, hogy a genetika befolyásolja testünk táplálkozásra és testedzésre adott válaszait, vagyis a génjeinktől is függ, mitől fogyunk vagy hízunk.

Erre a tudományos tényre alapoz a bodykey by Nutrilite testsúlycsökkentő program, mely egy genetikai teszttel teszi meg az első lépést az egészségesebb élethez vezető úton. Az egyedülálló program lényege, hogy a genetikai adottságok alapján, az ahhoz leginkább illeszkedő komplex rendszerrel, személyre szabott étrenddel, mozgással és célzott étrendkiegészítőkkel segítse az életmódváltókat a tartós sikerhez.

Komplex rendszer az egészségesebb életért

A bodykey by Nutrilite program első lépése tehát a genetikai teszt, melyhez a mintavétel otthon, kényelmes körülmények között elvégezhető. A leadott mintán 4 gén elemzését végzik el, amelyek hatással vannak szervezetünk anyagcseréjére. Az eredményekből kiderül, hogy számunkra a szénhidrát-megvonásos, a zsírmegvonásos, vagy kiegyensúlyozott étrend lesz a legmegfelelőbb.

A testsúlycsökkentő rendszer alapja egy interaktív online felület, amely dietetikus, személyi edző és életmód tanácsadó is egyben. A genetikai tesztet követően egy részletes kérdőívet kell kitöltenünk étkezési és sportolási szokásainkról, napirendünkről. A megadott válaszok és a teszteredmény birtokában az online program egy teljesen személyre szabott, hatékony, és egyszerűen követhető étrendet és edzéstervet állít össze számunkra. Napi étkezéseinket és mozgásunkat a weboldalon található online naplóban vezethetjük, amely folyamatosan követi és kilengések esetén újra is kalkulálja napi tápanyagbevitelünket és a szükséges edzéseket.

Még egyszerűbb súlycsökkentés Nutrilite termékekkel

A testsúlycsökkentő program fontos pillérét jelentik a bodykey instant ételek és Nutrilite étrendkiegészítők. A bodykey termékcsalád tagjai – a több ízben kapható krémturmixok, levesek és energiaszeletek –  mindhárom anyagcsere típus (zsír- vagy szénhidrát-érzékeny illetve kiegyensúlyozott) számára gyors és finom alternatívát kínálnak egy-egy teljes, vagy köztes étkezés kiváltására.

A program nem jelent spártai szigorral felépített diétát, ráadásul egy üzleti vacsorán sem kell salátát rendelnünk, hiszen a Nutrilite kínálatában elérhető olyan természetes zsírcsökkentő és a természetes szénhidrátcsökkentő termék is, melyek jelentősen gátolják a táplálékkal bevitt szénhidrátok illetve zsírok felszívódását.

Az interaktív rendszer nem csak a bevitt makrotápanyagok mennyiségét figyeli, hanem a mikrotápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok) arányát is jegyzi és figyelmeztet, ha valamilyen vitaminból nem juttattunk eleget szervezetünkbe. A kiegyensúlyozott és energikus hétköznapok fontos kellékei lehetnek a Nutriliteétrend-kiegészítői (fehérjepor, rostpor, rost tabletta, Omega 3, CLA 500, Q10) is, melyek nagyban hozzájárulnak a súlycsökkentéshez is.

A jojó-effektust legkönnyebben úgy kerülhetjük el, ha végleg búcsút mondunk a kampányszerű diétáknak. A hosszú távú siker kulcsa az, ha új életmódhoz szoktatjuk hozzá szervezetünket, melynek szerves része a kiegyensúlyozott táplálkozás és a megfelelő mennyiségű testmozgás is. Ennek kialakításában az Amway bodykey by Nutrilite programja lehet a legnagyobb segítségünk.

Fotók: sxc.hu

Kapcsolódó cikkek:

Lendülj mozgásba Katus Attilával!

Vitaminbomba a kirobbanó formáért!

Imádod a tévé előtti nasizást? Így állj ellen a kísértésnek!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ