A Pantene Pro-V bemutatja a legújabb generációs formulát tartalmazó samponját. Klinikailag igazolt formulája gátolja az ásványi anyagok károsító hatását, például az olyan erős oxidatív tulajdonságokkal rendelkezőkét, mint a réz. Így minden mosással a haj egészségesebbnek és erősebbnek látszik.

Kinek ne lennének ismerősek azok a bosszús reggelek, amikor fürtjeink megmakacsolják magukat, és a kezelhetetlen hajtincsekkel szemben vívott csatában alulmaradva próbáljuk átvészelni a napot. Tudjuk, hogy a víz nem tesz jót a hajnak, csak az marad rejtve előlünk, hogy vajon miért? A hajmosások után gyakran azt tapasztaljuk, hogy a haj fakó, fénytelen és törékeny, de a mindennapi hajápoláshoz használt készítményeinktől soha nem mertünk többet remélni.

Természetesen mi sem vagyunk ártatlanok. A sok stressz és vesződség, amit a rakoncátlan tincsek okoznak, nem hasonlítható azokhoz a hajformázás okozta sérülésekhez, aminek nap mint nap kitesszük a hajunkat azért, hogy elérjük a kívánt hatást és frizurát: folyamatos hajszárítással, túlzott fésüléssel és hajsütővas gyakori használatával, a különböző hajfestékekről már nem is beszélve… Így már érthető, hogy miért lesz a hajunk száraz, elnehezedett és élettelen. De miért kellene kompromisszumot kötnünk, miért ne támaszthatnánk nagyobb elvárásokat hajápoló termékeinkkel szemben?

A Pantene Pro-V kutatóinak küldetése, hogy mindig tökéletes frizurával vághassunk neki a napnak. Elhivatottan dolgoznak azon, hogy a tudományos fejlesztéseik segítségével még magasabb szintre emeljék a hajápolást. A Pantene Pro-V méltán elismert az áttörő újításaiért, hiszen elsőként alkotta meg a 2az1-ben sampont és balzsamot. Ez a tradíció tovább folytatódik, hiszen a Pantene legújabb innovációja egy életre megváltoztatja a hajmosásról eddig alkotott elképzeléseinket.

Áttörő felfedezés: a haj érzékeny az oxidációra

A fehérjék alaposabb megismerésével foglalkozó tudományág (proteomika) kutatásainak köszönhetően, a Pantene Pro-V Hajkutató Intézetének szakértői arra jöttek rá, hogy a haj, -függetlenül annak formájától, hosszúságától és összetételétől, – oxidatív ásványokból tevődik össze, olyanokból, mint például a réz. Az oxidáció az a folyamat, ami például az alma felületének megbarnulásáért, az érme felületének megkopásáért és a bőr korai öregedéséért felelős. Amíg a vízben található ásványi anyagok elengedhetetlenek az emberi szervezet számára, addig a hajban lévő túlzott oxidatív ásványok ellentétesen hatnak annak egészségére, hiszen az oxidáció során felszabaduló szabadgyökök károsítják a haj sejtszerkezetét.

„Habár a réz ártalmatlan a szervezetre, roncsolódást és az alapvető fehérjék, illetve lipidek károsodását okozzák, amelyek kis repedéseket eredményeznek a hajszál felületén”  – magyarázta Dr. Jennifer Marsh, a Pantene Pro-V Hajkutató Intézetének elismert doktora.

Minden egyes hajmosáskor ezeknek az oxidatív folyamatoknak tesszük ki a hajunkat, amit a csapvízben természetesen előforduló réz is okoz.  Ezek a folyamatok idővel egyre gyengébbé és sérülékenyebbé teszik a haj szerkezetét, ami  töredezett hajvégeket, sérült és göndörödő hajtincseket eredményeznek – vagyis azokat az elsődleges problémákat, amelyektől nap mint nap rettegünk.

Antioxidánsokkal az ásványi anyagok káros hatása ellen

Áttörő felfedezés inspirálta a Pantene Pro-V kutatóinak a kitartó munkáját, hogy végleg száműzzék azokat a napokat, amikor reggelente a tükör előtt bosszúsan küszködünk a frizuránkkal. A kvantumfizika segítségével kifejlesztett technológia az ásványi anyagok károsító hatását gátolja, hiszen EDDS-t tartalmaz, ami egy olyan egyedi „ásványi anyag mágnesként” működik a hajon, ami megcélozza és megköti, valamint semlegesíti a túlzott mennyiségben előforduló rezet.

Úgy működik, akárcsak egy antitest, ami megcélozza a konkrét kórokozót: az EDDS célba veszi, megköti és segít közömbösíteni a rezet. Még mielőtt kialakulnának a szabadgyökök, az EDDS segít megelőzni a folyamatot azáltal, hogy csökkenti a réz túlzott mennyiségét a hajban.

Minden Pantene sampon és 2az1-ben sampon és balzsam már az új EDDS rendszert tartalmazza. A világvezető Miami Egyetem független szakértői és a Pantene Pro-V Hajkutató Intézetének tagja, Prof. Antonella Tosti, a klinikai kutatás vezetője is igazolják: „A sampon folyamatos használatával csökkenthetjük a réz okozta oxidatív stresszt, így a haj természetes fehérjéi védve vannak és a haj szerkezete minden mosás után javul.”

Az új Pantene Pro-V samponnal nem kell kevesebbel beérnünk, mint a tökéletes és egészséges hajzuhataggal. Kényeztesse magát és haját a Pantene hatékony és innovatív termékeivel, amelyek csodás eredményt garantálnak minden hajmosással. Most többet várhat el, és persze többet is kaphat.

Kapcsolódó cikkek:

5 tipp a tavaszi hajápoláshoz

Ezt muszáj beszerezned idén tavasszal!

A loknik királynője

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ