A dél-balatoni Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet a szőlők metszésével végezve most a talajmunkálatokra koncentrál.

Bujdosóék már januárban belevetették magukat a szőlőmunkálatokba, amely során az előmetsző gép nagy segítséget jelentett, hiszen a vártnál korábban befejezhették a metszést. Mostanra a talajmunkálatokra koncentrálhatnak. Ősszel 50 cm mélyen lazították, nyitották meg az ültetvényekben a talajt, most pedig lezárják, hogy ne száradhasson ki a föld.

„Ütemszerűen haladunk a birtok munkáival, és a jó időnek köszönhetően már a törzskötözéshez és szálvessző-kötözéshez is hozzáláthattunk” – mondta Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet vezető borásza.

Időközben a balatonlellei Bujdosó-üzem mellett – ahol egyébként második vinotékájukat is megnyitották –, egy hőszigetelt készáru raktárral bővítették telephelyüket. A beruházás folytatódik tavasszal, amikor a melegvíz-előállítást napelemes rendszerrel kötik össze, hogy ezzel még környezettudatosabb üzemi körülményeket biztosítsanak.

A borászati és üzleti rendezvényeken is egyre népszerűbb Bujdosó Pincészet a Dél-Balatoni Borúttal karöltve hagyományteremtő jelleggel ünnepli a tavasz beköszöntét: március közepén, 13-án és 14-én nyitott pincenapokat tartottak a mandulafa-virágzás apropójából. Ezeken a napokon a látogatók kedvezményesen kóstolhatták, illetve vásárolhatták meg kedvenc Bujdosó-boraikat.

Bujdosóék áprilisban sem szűkölködnek a rendezvényekben. A következő nagy eseményre április 9-én lehet számítani, amikor a dél-balatoni borrégió borászai, köztük Bujdosó Ferenc a vendéglátóipar valamint a sajtó képviselői számára nagyszabású borbemutatót tartanak Rádpusztán.

„Örömmel tölt el, hogy regionális szinten is összefogást tapasztalok a borászok között. Ez nagyon fontos lépés, amelyet régóta szorgalmazunk és támogatunk. ” – tette hozzá Ferenc, aki a honlapjukon található  saját blogbejegyzéseiben hétről hétre beszámol az aktuális teendőkről, eseményekről, hétköznapokról.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ