Tudományos kutatások is megerősítették, hogy az elhízás először az agyban történik meg, emiatt ugyanonnan kiindulva meg is lehet szüntetni. Végül is minden tudati kérdés, minden a tudatban kezdődik, ezért minden a tudat révén képes a legtermészetesebb módon megváltozni.

Íme egy gyakorlat, melynek segítségével magadon is kipróbálhatod:

Nyugodtan leülsz, lazult meditációs állapotban, és behunyt szemmel elképzeled, hogy egy toll vagy, egy finom, puha kis madártoll. Ha a madártollat kézben tartod, nem érzel semmi súlyt, mert oly könnyű, hogy szinte magától repül. Ha egy tollnak érzed magad, akkor nagyon könnyű vagy, és ezt az érzést kell átélned. Az ember az érzéssel megadja az értelemnek azt a bizonyosságot, hogy könnyű teste van, az értelem pedig az ő részéről továbbadja a testnek az utasítást, hogy súlyt kell veszítenie. Az értelem nyomást gyakorol a fizikai testre, bármit is szeretne elérni. Jelen esetben ez pedig fogyást jelent, függetlenül attól, hogy diétázunk-e, vagy sem! Most nem viccelek!

Ha ismételten átéled az érzést, hogy könnyű vagy, ha már jól begyakoroltad, akkor ezt a nap folyamán sokszor fel tudod idézni, aminek folytán az egész anyagcserédet átalakíthatod. Persze ennek is, mint mindennek, a gyakorlat az alapja, de a módszer tökéletes, mert a belső erő természetes hatásához tartozik, nem erőszakos módon történik, így nem okoz stresszt. Olyan, mint a lassú víz, amely partot mos.

Természetesen ezzel a fordított folyamat is aktiválható, csak ekkor ólomsúlyúnak kell érezned magad, és jól táplálkoznod. De a gyakorlat ilyen célra való használata könnyebb, mert a táplálkozás a test öröme.

Kapcsolódó cikkek:

Az fogyás a génjeinkben van

Lendülj mozgásba Katus Attilával!

Édesítők, amiket el is felejthetsz diéta alatt!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ