2015. április 4-6-ig kerül megrendezésre Budapest második bárányfesztiválja. A szervezők ezúttal is a Vajdahunyadvárhoz, az ingyenes II. Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót.

A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett fontosnak tartják a gasztronómia újabb, modernebb irányzatainak megjelenését is. Az új trendeket követő éttermeknek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő. Gondoljuk együtt újra, mi kerülhet még napjainkban a húsvéti asztalra!

A Húsvéti Bárányfesztiválon bemutatkozik a fesztiválozó közönségnek a TatraTea elnevezésű ital, melyet Szlovákia nemzeti italaként tartanak már számon napjainkban. Mintegy évnyi fejlesztést követően 2004-ben került piacra a TatraTea 52% Original. Standjukat a Bárányfesztivál főutcában találják azok, akik valami igazi prémium kategóriás különlegességre vágynak.

A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. 2015. április 5-én, azaz Húsvét Vasárnap a főzőversenyen a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség „Arany Bárány díjjal” jutalmazza a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét.

A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várják az egész családot. A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is felépítenek.

A hétfői napon a Magyar Mezőgazdasági Múzeum kerengőjében várják a gyermekeket egy egész napos ingyenes tojásfestésre, hagyományőrző húsvéti játékokra, locsolkodásra, és kézműves programokra.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ