Minden második nő elégedetlen a hajával. Az elégedettség arányos például a hajhosszal. A legtöbben barna, félhosszú frizurára vágynak. Annak ellenére, hogy a többség úgy véli a férfiaknak a hosszú, szőke, hullámos haj tetszik. Pedig nem is – derül ki a Lafferton Fodrászat 1500 magyar nő körében végzett felméréséből.

Ha választhatnának a legtöbben barna hajat szeretnének (42 százalék). Szőke a megkérdezett nők 36 százaléka szeretne lenni, vörös 16, fekete pedig mindössze 4 százalék. A nők többsége (81 százalék) meg is valósítja a vágyát és olyan színű frizurát visel, amilyet szeretne.

A hajfestés sok elrontott frizuráért felelős, ezért nem árt előtte pár dolgot figyelembe venni. Az új hajszínnek illeszkednie kell egyéniségünkhöz, harmonizálnia kell ruhatárunkkal és ékszereinkkel. Új hajszínünket viselnünk kell a munkahelyen is, így jól gondoljuk meg a drasztikus változtatásokat. Ha először akarjuk hajunk színét megváltoztatni, forduljunk szakértő fodrászhoz” – javasolja Lafferton Annamária, elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász.

A hajhossz változtatása még az új hajszín választásánál is nehezebb. Nem csoda, hogy a válaszadók több mint harmada (36 százalék) nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amire vágyik. A válaszadók többsége (49 százalék) félhosszú hajat szeretne, 36 százalék hosszút, 15 százalék pedig rövidet.

A nők elégedettsége pedig arányos a haj hosszával. Minél hosszabb a haj, annál nagyobb az elégedettség. A hosszú hajúak 80 százaléka elégedett a hajának hosszával, a félhosszú hajat viselők kétharmada (62 százalék), a rövid hajúak már csak fele (54 százalék) elégedett.

A fekete hajúak nem akarnak szőkék lenni. De a szőkék sem feketék

Összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal (57 százalék). Viszont a hajuk színével a szőkék a legelégedettebbek: 94 százalékuk nem akar más színű hajat. A szőkék nem szeretnének fekete hajat, barnát is csak 3 százalék, vöröset pedig mindössze 2 százalék. Viszont a feketék sem akarnak szőkék lenni, de 17 százalékuk szívesen lenne barna, 10 százalékuk pedig vörös.

A legkevésbé a vörösek elégedettek a frizurájukkal (40 százalék), közülük a legtöbben ha tehetnék barnák (10%) vagy szőkék (6 százalék) lennének.

Milyen haj tetszik a férfinak a nők szerint? És valójában?

“A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak – de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdeztünk 100 férfit, akik kétharmadának (65 százalék) a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik” – mondta Lafferton Annamária.

Hozzátette: A megfelelő hajszín kiválasztása nagyon lényeges, de a legnagyobb problémát egy frizura esetében az jelenti, ha az egyáltalán nem illik viselőjéhez. De mindenki számára létezik előnyös frizura, amely kiemeli egyéniségünket.

Kapcsolódó cikkek:

Így lehet még szebb hajad mosás után!

5 tipp a tavaszi hajápoláshoz

Váltogasd a stílusod, akár egy díva!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ