Orosz Barbara le sem tagadhatná, hogy gyengéd érzelmek fűzik a kávéhoz. A 19. hazai Costa Coffee megnyitó ünnepségén profikat megszégyenítő gyorsasággal készítette az espresso-kat.

„Úgy érzem nem túlzás azt állítani, hogy kávéfüggő vagyok, naponta olykor öt kávé is lecsúszik, ami tudom, hogy nem túl egészséges, de egyszerűen imádom az ízét. Nálam a kávézás inkább rituálé, mintsem ébresztő, a hangulata az, ami lebilincsel. Simán fel tudnék kelni anélkül is, de az érzés, hogy beülök egy kávézóba és ellazulok, teljesen magával ragad” – mesél kávézási szokásairól Barbi, aki tudásával még Veres Lóránd barista maestro-t is lenyűgözte.

„Így még senkit sem láttam espresso-t készíteni. Viccet félretéve, Barbarának valóban van érzéke ehhez. Engem a kávékészítés művészi vonala fogott meg igazán, imádok Flat White-okat alkotni, mert ezeken kiélhetem a kreativitásomat. Nagyon sokféle formát lehet rájuk festeni, a virágoktól kezdve, az alap szívecskén át, az állatfigurákig, melyekkel mindig mosolyt csalunk a vendégek arcára. Nem csupán látványos, de jobban is esik mindenkinek egy szépen feldíszített forró ital” – mesél a Latte Art-ról Veres Lóránd, barista.

„Szeretek kiszakadni olykor otthonról, vagy az irodai légkörből, néha eljövök ide és itt végzem a munkám” – vette át a szót a TV2 műsorvezetője. – „Inspirál az a pezsgés, ami minden alkalommal jelen van, ez a hely mindig tele van fiatalokkal, nekem pedig lételemem a nyüzsgés. Nem csak kortyolni szeretem a kávét, hanem elkészíteni is, bár nekem otthon egy sokkal egyszerűbb kávégépem van, amin „művészkedem”. A kávézólánc egyik vezető baristája még évekkel ezelőtt megtanított az alapokra, pont ezért nem okoz nehézséget, ha néha bepattanhatok a pult mögé és készíthetek egy-két finomságot. Manapság már úgy gondolom, hogy kicsit sikkes is érteni a kávéhoz, hisz a kávé olyan, mint egy jó bor, ismerni és élvezni kell” – kacsint ki Barbara a pult mögül.  – „A barátaim kifejezetten szeretnek a Gozsduban találkozni, beülni valahová beszélgetni, bulizni egyet. Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen alkalmak előtt most már akár késő este is bedobhatok itt egy feketét. Egyébként én úgy tapasztalom, hogy sok vendéglátóhelyen nem készítenek jó minőségű kávét. Itt azonban mindig azt kapom, amit elvárok.”

Forrás, fotó: Just Creative

Kapcsolódó cikkek:

Kiss Ramóna életmódot váltott

Angelina Jolie a tökéletes gonosz

Így még biztosan nem láttad Iszak Esztit!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ