Világszerte minden 8. fiatal és minden 4. felnőtt nő szenved a pattanásos és zsíros bőr problémáitól. Legtöbbjük tisztában van vele, hogy bőrüknek fényvédelemre van szüksége, de félnek attól, hogy a használt termék ragadós, zsíros és kellemetlen érzést hagy majd maga után, valamint eltömíti a pórusokat, és ezáltal még tovább rontja bőrük állapotát. Az Eucerin új termékeit úgy fejlesztették ki, hogy tökéletesen alkalmazkodjanak a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr igényeihez – minden nap és mindenhol.

Képzeld el, hogy tiszta, napfényes reggelre ébredtél. Szabadságon vagy és a nagyszerű idő a szabadba csábít. Az Eucerin új Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+ terméket használod, ami azonnal beszívódik a bőrbe, és könnyed érzést hagy maga után. Ezután belebújsz kedvenc ruhádba, felkapod a táskád és már indulsz is. A napsütötte utcákat járod, és megállsz egy capuccinora a kedvenc kávézódban. Magabiztosnak érzed magad, mivel a termék faggyútermelődést szabályozó hatóanyaga tökéletesen matt bőrt garantál neked. Később elhozod gyermeked az iskolából és a délutánt már együtt töltitek a strandon. A nap simogatja a bőröd – de biztonságban érzed magad, mivel az Eucerin gondoskodik bőröd igényeiről.

Kellemes, könnyed érzés napozás közben is: ez az, amiről a zsíros, pattanásokra hajlamos bőrű emberek álmodnak. „Legtöbbjük tisztában van vele, hogy bőrüknek fényvédelemre van szüksége, de félnek attól, hogy a használt termék ragadós, zsíros és kellemetlen érzést hagy majd maga után, valamint eltömíti a pórusokat, és ezáltal még tovább rontja bőrük állapotát” – mondja Anette Bürger, az Eucerin Kutatás-fejlesztési részlegének munkatársa.

Innováció az Eucerintől: „Úgy véljük, hogy a fényvédelmet könnyen alkalmazhatóvá, kellemessé és egyszerűvé kell tennünk” – mondja Anette Bürger, majd tovább magyaráz: – „Még a legjobb UV védelem is csak akkor képes hatékonyan megelőzni a napfény által okozott bőrkárosodást, ha a fogyasztók szeretik használni a termékeket, és következésképpen rendszeresen alkalmazzák is azokat.” Ez az oka annak, hogy az Eucerin fényvédelemmel foglalkozó dermokozmetikai szakértői a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr egyedi szükségleteire összpontosítottak és kifejlesztették a  megoldást: az Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+ termék megfelel az ilyen bőrtípus által támasztott igényeknek és a vásárlók elvárásainak is. A megbízható UV-szűrőket, biológiai sejtvédelmet és  faggyútermelődést szabályozó technológiát alkalmazó ultrakönnyű krém-gélt kifejezetten zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre fejlesztették ki. Az eredmény: a legmagasabb szintű dermokozmetikai fényvédelem, azonnali és hosszan tartó matt arcbőr – minden nap és mindenhol.

Pattanásokra hajlamos bőr – A leggyakoribb bőrtípus

Világszerte a fiatalok több mint 80 százaléka és a felnőtt nők 40 százaléka szenved a pattanásos és zsíros bőr problémáitól. A bőrgyógyászati rendelőben ez a leggyakrabban kezelt bőrtípus. Leginkább a pattanásokra hajlamos bőrű felnőttek száma növekszik. A tudomány nem ad egyértelmű magyarázatot arra, hogy egyesek miért hajlamosabbak rá, míg mások kevésbé. Ebben az öröklött tényezőknek és a hormonháztartásnak egyaránt fontos szerepe van. A pattanásos bőrt a stressz, bizonyos gyógyszerek, időjárási tényezők és egyéb környezeti hatások is kiválthatják. A pattanások kialakulására való hajlam a fokozott faggyútermelésnek és a túlzott szarusodásnak (hiperkeratózis) tudható be. A hámsejtek eltömítik a tüszőket, ezáltal megakadályozzák a faggyú ürülését. Baktériumok jelennek meg az eltömődött bőrpórusokban, és gyorsan elszaporodnak. Ha a kialakuló mitesszer a bőr felszíne alatt nyílik meg, akkor a gyulladt pórus tartalma a környező szövetekbe juthat. Ez eredményezi a kidudorodó, vöröses, gennyes pattanásokat, mitesszereket és csomókat. A pattanások kialakulására való hajlam leginkább a homlokon, az arcon, az állon, a mellkason, a háton és a vállakon jelentkezik, mivel ezeken a helyeken található a legtöbb faggyúmirigy. Anette Bürger elmondása alapján: „Ezek a leginkább látható területek közé tartoznak, különösen a melegebb, napos időszakokban, amikor szívesen öltözködünk lengébben.”

A napfény hozza a felszínre

A zsíros, pattanásokra hajlamos bőr különösen ki van téve a napfény által okozott bőrkárosodásnak. Becslések szerint a pattanásokra hajlamos bőrrel rendelkező egyének harmadánál van káros hatással a napsugárzás az arcbőrre. „Habár sokan gondolják úgy, hogy a pattanások jobban és gyorsabban gyógyulnak az UV sugaraknak köszönhetően, ez a hatás csak rövid távú” – mondja Anette Bürger. Ennek az lehet az oka, hogy az „UV sugárzás stimulálja a sejteket” – teszi hozzá a szakértő. „Ezen kívül aktiválja a faggyútermelődést és a szarusodási folyamatot.” Végül a pattanások visszatérnek, gyakran súlyosabb formában, mint előtte.

A napfény egy másik problémát is a felszínre hoz: a mitesszerek, göbök és gennyes pattanások tárolják a melanin pigmenteket a gyulladásos fázisban. Ez az oka annak, hogy az érintett területen gyakran gyulladás utáni hiperpigmentáció alakul ki. A pattanások gyógyszeres kezelése miatt a napfény által már amúgy is sebezhető bőr még érzékenyebb lesz a fényre. Az ilyen bőrtípus  igényeinek megfelelő napozó termék megtalálása eddig elég nagy feladat volt.

De többé már nem az!

A bőrtipusnak megfelelő fényvédelem az Eucerintől, a fényvédő termékek szakértőjétől

„A zsíros, pattanásokra hajlamos bőr olyan folyamatos ápolást igényel, amely segít a faggyútermelődés szabályozásában és illeszkedik az adott bőrtípushoz” – mondja Anette Bürger. „Természetesen az ideális UV-védő terméknek is ilyennek kell lennie.” Az Eucerin Sun Oil Control napozó krém-gél arcra FF50+ minden igénynek megfelel. Az Eucerin kutatói arra használták az UV védelem és a bőrápolás terén meglévő magas szintű szaktudásukat, hogy lecsökkentsék a napfény által okozott rövid és hosszú távú bőrkárosodást.

Ultrakönnyű krém-gél, melyet kifejezetten az arcbőr fényvédelmére fejlesztettek ki

„A legtöbb, UV-szűrővel ellátott termék lipidalapú, ami gyakran túl megterhelő a zsíros, pattanásokra hajlamos bőr számára” – mondja Anette Bürger. Az Eucerin egy olyan fényvédő rendszert fejlesztett ki a Sun Oil Control napozó krém-gél arcra termékhez, amely az olajbázisú fényszűrők drasztikus mértékű csökkentése esetén is jól működik – az UV-védelem hatékonyságának romlása nélkül. Emellett valamennyi Eucerin fényvédő termék megfelel az EU által az UVB-védelemhez meghatározott szabványoknak. Továbbá, a napozó termékek jelentősen meghaladják az UVA-védelemmel szemben támasztott követelményeket, melynek az UVB-védelem harmadának megfelelő mértékűnek kell lennie.

Kapcsolódó cikkek:

Tartós szőrtelenítésre vágysz? – Már 3 alkalom után lehetséges!

Kényeztető szépségápolás a fürdőszobádban

Egészség és szépség vegyi anyagok nélkül

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ