Kreatív sztárok, festékbe mártott ecsetek, aranyszínű vásznak – hazánk hírességei ecsetet ragadtak, hogy újraalkossák Gustav Klimt A csók című festményét. Az alkotás Istenes Bencét, Szekeres Nórit, Horányi Julit és Józan Lacit is megihlette, mindannyian saját egyéniségüknek megfelelően formálták a világhírű művész képét. Istenes Bence számára teljesen új dolog volt a festés, Horányi Juli viszont teljesen otthonosan mozog minden művészeti területen.

A FessNeki művészeti stúdióban olyan világhírű festők képei alkothatók újra, mint Vincent Van Gogh, Claude Monet vagy éppen Csontváry Kosztka Tivadar. A hazai sztárok ezúttal Gustav Klimt A csók című festményt álmodták újra: Istenes Bence például Horányi Juliról mintázta a női alak ajkát. Bence középiskolás kora óta először fogott ecsetet a kezébe, ám gyorsan kiderült, hogy egyáltalán nem kétbalkezes.

„Abszolút új élmény volt számomra a festés, egyáltalán nincs kézügyességem, így magam is meglepődtem, hogy milyen remek kép került ki a kezeim közül, nem egy olyan mázolmány, mint Horányi Julié” – csipkelődött nevetve az RTL Klub műsorvezetője, akinek Juli a profi magabiztosságával válaszolt.

„Imádom Klimtet, a világlátása nagyon inspiráló számomra, ugyanakkor mindenbe beleviszem a saját személyiségemet, ezért A csók esetében is egyedi vonalvezetést és színeket használtam” – árulta el Juli, aki teljesen elmerült a festésben. A képzőművészeti iskolát végzett, látványtervező lány számára igazi élmény volt az alkotás, akárcsak Szekeres Nórinak, aki gyermekeivel otthon is gyakran szokott festeni. – „Alex, a legkisebb gyermekem esténként a kád oldalára és a fürdőszoba csempére alkot egy könnyen eltávolítható festékkel, így nem kell többé a lakás falait féltenünk. A mostani alkalom igazi élmény volt számomra,  a  végeredménnyel pedig több mint elégedett vagyok, nem gondoltam, hogy ez lehetséges!  De a család  többi tagja sem. Mikor a fiam, Milu meglàtta, az kérdezte, hol vettem” – mondta el Nóri.

Józan Laci középiskolás korában festészeti versenyeken is szerepelt. „Nagyon tetszett, hogy a saját képemre formálhattam a festményt, imádtam az alkotás minden egyes percét, a festés egy végtelenül izgalmas és kreatív tevékenység. Azon is elgondolkoztam, hogy legközelebb Van Gogh egyik kék korszakból származó képét festem meg, mivel ez a szín a legnagyobb kedvencem” – árulta el a Barátok Közt népszerű sztárja, aki középiskolás korában rajzversenyt is nyert. A FessNeki stúdióban szerelmespárok, családosok és kollégák is elkészíthetik világhírű művészek alkotásait.

Kapcsolódó cikkek:

Gryllus Dorka a roma kultúra mellett

Második gyermekkorát éli Molnár Andi

Sztárgyerekek csaptak össze a gokart pályán – fotókkal

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ