Szécsi Zoltán makkegészségesnek bizonyult az Egy Csepp Figyelem Alapítvány legutóbbi ingyenes szűrésén, a Városligetben. A népszerű vízilabdakapust leginkább a testösszetétel-mérés hozta lázba, de lehetősége nyílt vércukor- és vérnyomásmérésre is. Az alapítvány legközelebb vasárnap, a Gourmet Fesztiválon lesz kint sárga szűrősátrával.

A háromszoros olimpiai bajnok pólós – aki játékos-edzőként Kaposváron vízilabdázik- mindig is a rendszeres ellenőrzés híve volt, gyermekeit is ennek szellemében neveli. Ezúttal Budapesten, a 20. Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára jött el, kísérőként, és ha már ott volt, felkereste az Egy Csepp Figyelem Alapítvány sárga szűrősátrát is.

Ahogy ez a futóverseny, úgy számos más országos rendezvény is az Egyszer Élünk Körút része, mellyel az alapítvány az egészséges életmód üzenetét viszi magával a neves kulturális- és gasztrofesztiválokra, futóversenyekre, családi napokra. Ezeken az eseményeken ingyenes vércukor-, vérnyomás-, koleszterin- és testösszetétel-méréssel hívják fel a figyelmet arra, hogy kis odafigyeléssel sokat tehetünk az egészségünkért, eközben pedig nem kell lemondanunk az élet és a nyár élvezetéről, a jókedvről.

Következő alkalommal a Gourmet Fesztiválon találkozhat bárki az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakképzett nővéreivel, akik visszatérő „vendégek”, mivel ezen a hagyományos gasztro-rendezvényen eddig is sokan gondolták úgy, hogy a különleges ételek kóstolása mellett élnek az ingyenes szűrőprogram adta lehetőséggel. Május 24-én, vasárnap 11-17 óra között lesz ingyenes vércukor és koleszterinmérésre lehetőség.

Az Egyszer Élünk Körút tervezett állomásai között van az Édes Napok Budapesten és Győrben, a Gyermeksziget, a tatai Víz-Zene-Virág Fesztivál, a Szívünk Napja és a Csabai Kolbászfesztivál is. A méréseket a DCONT Trend vércukormérőt gyártó 77 Elektronika Kft., a Tensoval duo control vérnyomásmérőt gyártó Hartmann-RICO Hungária Kft és az Accutrend Plus koleszterinmérőt forgalmazó Roche biztosítja.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ