A hétvégén igazi kánikulára számíthatunk, de szerencsére lesz egy két üdítően jó program, ami garantáltan felpezsdít majd!

Földvári napok

Balatonföldvár – 2015. június 12-14.

A minden évben megrendezésre kerülő, immáron 3 napos rendezvényen Balatonföldvár város alapításának évfordulóját ünneplik. 2015-ben a város fennállásának 119. évfordulójának megünneplésének keretén belül számos szórakoztató program várja mind a helyi, mind a városba látogató vendégeket. A három napos rendezvény ideje alatt különböző tánccsoportok (népi,- balett, – modern- és társas táncok), illetve táncház, könnyű, – és komolyzenei koncertek, kiállítások színesítik a kínálatot. Az esemény hagyományos eleme a vitorlások megáldása a kikötőben. A program utolsó napján emlékfutást/ gyaloglást szerveznek a település alapító Széchényi család tiszteletére a Kvassay sétányon, majd a városért ünnepi szentmisét tartanak, ahol a városi jelképek megáldására is sor kerül.

IV. Balatonman Triatlon Fesztivál

Balatonfüred – 2015. június 12-14.

A IV. Balatonman Füred triatlon verseny 2015. június 13-án reggel nyolckor rajtol majd hazánk egyik legszebb helyéről a Balatonfüredi Vitorlás térről.

Siófoki Nyári Esték 2015

Siófok – 2015. június 12. – augusztus 28.

Színházi előadások, könnyűzenei koncertek, gyermekprogramok, kiállítás és ingyenes kertmozi a 2010-ben megújult, 1576 férőhelyes siófoki szabadtéri színpadon, amely a fejlesztésnek köszönhetően a térség legnagyobb és egyik legkorszerűbb előadóhelye.

Lovaskavalkád

Balatonalmádi – 2015. június 13.

Nevezési feltételek: A Magyar Lovas Szövetség fogathajtó szakágának „C” kategóriás fogathajtó szabályzata szerint.

XII. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál

Balatonfüred – 2015. június 14-16.

XII. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál, és szakmai kurzus, amelyre minden régi és új jelentkezőt nagy szeretettel vár a fesztivált nagymértékben támogató Balatonfüred Város Önkormányzata, valamint a szervező, a MúzsaMű vészeti Egyesület.

Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok zöldövezete – 2015. június 11-14.

Az ország legnagyobb sörfesztiválja, az egyik legkedveltebb nyárnyitó élménye már 2001-óta, a Csabai Sörfesztivál, ahol a literes korsókba csapolt ambrózia és a mesterszakácsok szaftos csülökremekei kötnek olyan barátságot, amelynek valamennyi Békéscsabára látogató garantáltan részese akar lenni.

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is.

A békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldövezetében elterülő rendezvény céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, Békés megye és Békéscsaba nevezetességeinek, látványosságainak minél szélesebb körben való megismertetése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint a magyar gasztronómiai hagyományok ápolása.

Tatai Sokadalom

Tata – június 12-14.

A Tatai Sokadalom a hagyományokhoz hűen a festői szépségű tatai Angolparkban kerül megrendezésre. Az ingyenesen látogatható 3 napos népművészeti fesztivál a tatai térség egyetlen nagyszabású népművészeti rendezvénye. Céljai közül kiemelendő a hagyományápolás, népművészetünk értékeinek megtartása és megismertetése a közönség széles rétegeivel. Programjaik alapjában véve az autentikus hagyományokat, a magyar népművészeti értékek gazdagságát megjelenítő néptánc, népzene és népi kirakodóvásár. Műsorkínálatukat úgy állították össze, hogy gyermekeknek, felnőtteknek, kisgyermekes családoknak egyaránt tartalmas, élményekben gazdag kikapcsolódást biztosítsanak az egész hétvégére.

Egerszeg Fesztivál

Zalaegerszeg – 2015. június 12-13.

A hagyományos helyi értékek mellett a legújabb trendeket is be kívánja mutatni a fellépők és az arculati elemek tekintetében is. Az autentikus néptánctól, a legmodernebb zenei ízlés kiszolgálásán át a komolyzene, a képzőművészet, a tájépítészet, a gasztronómia, a filmművészet is megjelenik. A fesztivál része a Göcseji Prószafesztivál is.

Kőszegi Várszínház

Kőszeg – 2015. június 14 – augusztus 5.

A Kőszegi Várszínház 1982-ben alakult. A kezdeti években magyar szerzők magyar drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. 1988-tól a közönség igényeihez igazodva – a könnyedebb, szórakoztatóbb vígjátékokat részesítjük előnyben, melyek nagyobb sikerre számíthatnak a szabadtéri előadások alkalmával. Természetesen a szórakoztatás mellett szeretnénk megőrizni az előadások jó szakmai színvonalát is. 1996-tól nem csupán prózai előadásokat lehet találni a színház programjában, hanem opera, operett, komolyzenei hangversenyek, utcaszínházi produkciók, táncbemutatók, kortárs színházi és táncelőadások, kamara előadások és folklórprogramok is színesítik a palettát.

XIV. Tisza-tavi Folk Fesztivál

Tiszafüred – 2015. június 12-13.

A Fesztiválon a Pátriagála mellett a Zawojai táncegyüttes bemutatóját láthatjuk, fellép a  tiszafüredi Morotva zenekar. Lesz táncház, ahol nagykunsági, hortobágyi táncok  tanítása zajlik majd. A lengyel gorál és nagykunsági viselet kiállítás mellett több kísérőprogram is lesz: kézműves bemutatók, népi kismesterségek helyi és térségi mesterek vezetésével, íjászat, kürtölés, táltos dobolás, ostorpattintás a Tiszaszőlősi Kende Baranta Egyesülettel, aprók tere népi gyermekjátékok, gyermekprogramok, abádszalóki népijáték egyesület közreműködésével.  Egész napos népművészeti kirakodóvásár, népi játék bemutató, mutatványosok biztosítják a tartalmas szórakozást. 13-án este a  PÁVA-GÁLA keretében  A nagysikerű Felszállott a páva verseny győzteseit láthatjuk újra.

Meggyfesztivál

Kecel – 2015. június 12-13.

Melyik a legkedveltebb meggyes finomság? Ki főzi a legfinomabb lekvárt? Ki tud a legmesszebbre meggymagot köpni? Ez is kiderül Kecelen a június 12-13. között rendezendő Meggyfesztiválon. A savanykás gyümölcs rajongói hatodik éve gyűlnek össze a Kiskunság, a Bácska és a Kalocsai Sárköz találkozásánál, hogy meggyből készült termékeket, többek között sört, bort és pálinkát kóstoljanak. A szervezők gondoltak a mozgás szerelmeseire is, az aktív kikapcsolódás kedvelői bringatúrákon vehetnek részt.

V. Jubileumi Sörfesztivál

Az V. Jubileumi Sörfesztivál hazai sörfőzdék és az ország vezető sörgyártóinak számos termékét vonultatja fel. A nemzetközi ízkavalkádot cseh, szlovák, szlovén, német, osztrák, angol és ír sörök erősítik, a lágyabb ízek kedvelőit pedig a Cider Liget várja, így a rendezvény a lehető legszínesebb palettát kínálja a magyar és az egyre inkább növekvő létszámú külföldi sörkedvelő közönség számára.

„Az idei sörszezon más, mint az eddigiek. Ezt az évet a gasztronómia és a sör párosa teszi izgalmassá, és pontosan ez az, amire az V. Jubileumi Sörfesztivál is épül.  Számunkra ez a nyár arról szól, hogy minél szélesebb körben mutassunk be izgalmas társításokat, így reméljük, sokan kapnak majd kedvet a kísérletezéshez” – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

III. Fröccs és Barbecue Fesztivál

Idén is elérkezett az idő, amikor egy gyönyörű hétvégén mulathattok egy hatalmasat Budapesten a III. Fröccs és Barbecue fesztiválon!

Június 12-től kitelepül a Humbák Művek standja is az Egyetemisták Parkjába, hiszen a rendezvény házigazdája maga Tibi atya lesz! A kitűnő fröccsök és italok garantáltak, ha pedig megéheznétek, akkor a kiállítók jobbnál jobb falatjaival tölthetitek meg a gyomrotokat!

Nemzeti Filharmonikus Zenekar: Liszt és Dante

Margitszigeti Szabadtéri Színpad – 2015. június 12., 20 óra

Dante Alighieri születésének 750. évfordulója alkalmából a Budapesti Nyári Fesztivál Liszt Ferenc pokol és menny között cikázó műveivel nyitja meg a szezont. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad Liszt és Dante című nyitókoncertjén a Nemzeti Filharmonikusokat Kocsis Zoltán vezényli. Ördögien virtuóz karmesteri pálcája nyomán a zeneszerző géniusz olyan, képzőművészeti ihletésű művei csendülnek fel, mint az Éji menet és a Mephisto-keringő, melyek Lenau romantikus Faustjának hatására születtek meg, illetve a Haláltánc, melyet a pisai Nagy temető falán található A halál diadala című freskó ihletett. A háromtételes Dante-szimfónia az Isteni színjáték helyszíneire, a Pokol, a Tisztítótűz és a Paradicsom köreibe kalauzolja a hallgatóságot.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ