Több száz millió forint értékű beruházás eredményeként a Körösök Szívének egyik legnagyobb wellness-központjává fejlődött a szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel. A szálloda az elmúlt egy évben mintegy kétszeresére növelte wellness-részlegét. A Liget Hotel fejlesztéseinek átadásával Szarvason hivatalosan is megindult az idei nyári turisztikai főszezon.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel a Körösök Szívének egy paradicsomi szeglete: a térség egyetlen négycsillagos szállodája idén tavaszra megduplázta wellness-részlegét, egészség-orientált kínálatát pedig népszerű egészségügyi szolgáltatásokkal bővítette. A szarvasi hotel több mint száz kilométeres körzetben az egyetlen medical-wellnesst kínáló létesítmény a Dél-Alföldön.

A szarvasi Liget Wellness és Konferencia Hotel összesen mintegy 380 millió forintos kapacitásbővítő beruházásra nyert el támogatást a Dél-Alföldi Operatív Program-ban. A 70 százalékos – mintegy 210 millió forint értékű – Európai Uniós támogatással megvalósult projekt során duplájára bővült a hotel wellness-részlege, a projekt teljes időtartama alatt harmadával nő az alkalmazottak létszáma, valamint tovább bővül a környezettudatos szálloda termálvíz-felhasználása.

A fejlesztés során ugyanis nem csupán egy új épületszárny készült el a négycsillagos szarvasi hotelben, de a Liget saját gyógyvizes termálkútjára, a 670 méter mélyről feltörő termálvízre építve medical-wellness szolgáltatásokkal bővítette szolgáltatásait. A most átadott új épületszárnyban akadálymentesített, összenyitható szobákat és lakosztályokat is kialakítottak. A beruházás azonban elsősorban a Liget wellness-élmény bővítését szolgálta, így a szálloda nem csupán a szállóvendégek, de az egészségtudatos kikapcsolódást kereső fürdővendégek számára is számos új szolgáltatást biztosít. Az új szárnyban japán típusú fürdő kapott helyet, az új medence mellett elkészült egy nagyméretű sóbarlang is. A már jelenleg is működő kültéri Szauna Ház, valamint az itt zajló Szauna Szeánszok mellett a vendégek immár új masszázsfajták, hidroterápiás kezelések, vagy éppen vízi és szárazföldi tornák közül választhatnak.

A több száz millió forint értékű beruházásnak köszönhetően egy új gyógyvizes medencével bővült a Liget wellness-részlege. Az új, japán típusú fürdő a szálloda nyugalmat árasztó gyönyörű természeti környezetének harmóniáját mélyíti el. A Liget wellness- és fürdőrészlegének kínálatát balneológia és medical-wellness szolgáltatások teszik teljessé. Új szolgáltatás a sóbarlang, amely a prevención túl a felső légúti megbetegedések kezelésére is kiválóan alkalmas.

A most átadott fejlesztéssel a Ligetben bővült a termálvíz-felhasználás is. A szállodában már a projekt megkezdése előtt is termálvízzel biztosították a téli időszakban a szobák fűtését, a négycsillagos hotel azonban egyike azon ritka magyarországi épületeknek, amelyek hűtésüket is a termálvíz egy speciális felhasználási módjával oldották meg. A hotelben felhasznált villamos energia mind nagyobb részét állítják elő a napelemekből származó energiával.

A Liget Hotel wellness-részlegének belső tereit a négycsillagos szálloda már meglévő részlegeinek, helyiségeinek enteriőrjét is kialakító Bálint Ágnes belsőépítész tervezi.

Kapcsolódó cikkek:

Csillagvizsgáló és planetárium épült a Zselicben

Pihenj rá a nyárra!

Pécsi program-kavalkád

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ