Július 4-én és 5-én visszatér a Red Bull Air Race mezőnye Budapestre. A Duna partra kilátogató nézőket a világ legjobb műrepülő pilótáinak versengése mellett számos egyéb program is várja: láthatják extrém sportolók mutatványait, katonai bemutatókat és különleges repülőgépeket is.

A Flying Bulls repülő veteránjai a Red Bull Air Race hétvégéjén Budapestre látogatnak. Szombaton és vasárnap is alacsonyan húz el a helyszín, a Duna Lánchíd és Margit-híd közötti szakasza fölött a flotta egy része, többek között a B25-ös harci gép, a gyönyörű és páratlan értékű P38-as, valamint a rendkívül ritka Corsair, amelyből csak néhány repülőképes példány maradt Európában.

A repülős programok mellett a nézők extrém sportolók lélegzetelállító bemutatóit is láthatják. A Red Bull Air Race hétvégéjén feltűnik például a Dunán a junior világbajnok, többszörös magyar bajnok wakeboardos Szóláth Szebasztián, aki szombaton 10:15-kor, vasárnap pedig 12:50-től tart rövid bemutatót a vízen. Vasárnap délben egy másik extrém sportember, Takáts Pál többszörös világbajnok siklóernyős bukkan fel az égen, hogy trükkjeivel elkápráztassa a közönséget.

Ezzel még nincs vége a sornak, hiszen a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában fellép Európa egyik legismertebb akrobatikus kosárlabda csapata, a Lords of Gravity. A gravitáció hatásaira fittyet hányó fiúkra az America’s Got Talent című műsor révén az USA-ban is felfigyeltek, de a földkerekségen mindenhol ámulat kíséri a showműsoraikat. A kosarasok több alkalommal is bizonyítják, hogy a lehetetlen lehetséges: szombaton 12:00-kor és 17:40-kor, vasárnap pedig 12:20-kor és 16:00-kor lépnek pályára. Ugyancsak az MTA parkolója lesz a helyszíne a többszörös bajnok parkour/triál/monicikli trióval felálló Gravity Academy műsorának, a csapat vasárnap 11:30-kor és 13:45-kor áll a közönség elé. A felsoroltakon túl látványos katonai bemutatókat is tartanak a versenyek, valamint az edzések közötti szünetekben.

A fő látványosság természetesen továbbra is a Red Bull Air Race versenye, az időmérő edzésekre szombaton, magára a futamra vasárnap kerül sor. A nyolc állomásból álló szezon feléhez közelítve a bajnoki címért folyó verseny egyre szorosabb: a tabellát jelenleg a kétszeres világbajnok brit Paul Bonhomme vezeti, ám lehet félnivalója, hiszen az ausztrál Matt Hall szorosan a sarkában van. A 2008-as világbajnok, Hannes Arch a horvát futamgyőzelemnek köszönhetően nagy esélyekkel indulhat a budapesti versenyen. A hazai közönség számára azonban az a legnagyobb kérdés, hogy miként szerepel majd Besenyei Péter és vadonatúj gépe.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ