Én igazán felelősségteljes családanyának érzem magam, aki előre megtervezi a napi teendőit, bevásárló listát ír, hogy csak a legszükségesebb dolgokat vegye meg, de még így is előfordul néha, hogy zavarba kerülök, nem várt fordulatokkal kell szembenéznem. Mert ugye ki számol előre a piacon csak vele kacérkodó cseresznyével, a mosolygó barackkal, s a csengő szőlővel?

Mondanom sem kell, hogy ezek mind-mind a kosárban végzik. S mikor a nélkülözhetetlen virágcsokrot is sikerül rám sóznia valamely élelmes árusnak, rendszerint akkor döbbenek rá, hogy az aznapi listám végén bizony gúnyosan néz vissza az a sor, ami a csekkbefizetésre figyelmeztet. Ez önmagában nem is lenne baj, hisz amit meg kell cselekedni, az alól tudom, hogy nem bújhatok ki, nincs apelláta. A bosszúságot az okozhatta, ha az ember zsebében, pénztárcájában nem lapul a csekkek értékének arányával megegyező összeg, mert azt minden önfegyelme ellenére is a piacon hagyta. Ebben az esetben eddig vagy kivettem a legközelebbi automatából a megfelelő összeget, vagy fizettem bankkártyával.

Mindkét esetben számolnom kellett a többletköltséggel. Örömmel vettem tudomásul, hogy 2015. június 1-je óta a bankkártyával való csekkbefizetetés a Magyar Postán nem számít pénzfelvételi tranzakciónak, hanem bankkártyás vásárlásnak, így külön költségei sincsenek. Nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik az új POS terminálokkal, így mindenhol elérhető lesz a bankkártyás csekkbefizetés szolgáltatás.

Jelenleg csak a csekkbefizetés során biztosítják az ingyenes kártyás vásárlási lehetőséget, ám várhatóan az év végére a többi postai szolgáltatás igénybevétele esetén is kihasználhatjuk a kártyás vásárlási tranzakció lehetőségét, legyen szó levélfeladásról vagy egyéb árucikk vásárlásáról. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezentúl tánclépésben szaladok az örömtől csekkeket befizetni, de az biztos, hogy a posta ezen szolgáltatása megkönnyíti ezt a feladatot, így ha meglátom a zöld alapba helyezett fehér logót, ami már messziről kiáltja, hogy igen, itt kártyás befizetésre van mód, akkor nem kapok rémülten a tárcámhoz, hogy vajon van-e benne elég pénz, hanem elegánsan előveszem bankkártyám, hogy egyenlítsem számláimat.

Kapcsolódó cikkek:

Időnyerő QR-kód

Fuss versenyt az idővel, haladj a korral!

Folytatja az expanziót a SPAR

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ