Napjainkban az anti-aging kutatások középpontjában a bőrben található felnőtt őssejtek működésének serkentése, regenerálása áll, mivel az őssejtek rendkívüli potenciált jelentenek a meggyengült, sérült szövetek helyrehozatalában.

Testünk sejtjei különféle funkciók ellátására vannak programozva, egyvalami azonban minden sejtünkben közös: működésüknek gátat szab az idő.

Az idő múlásával lelassulnak a sejtekben zajló folyamatok, ami többek közt a bőr öregedéséhez vezet. Az epidermisz őssejtjei, melyek feladata az új, egészséges bőrsejtek létrehozása jelentősen megritkulnak és hatékonyságuk is csökken, így a bőr védtelenné válik a környezeti ártalmakkal – szabadgyökökkel, UV-sugárzással – szemben. A bőr veszít vitalitásából és megjelennek a ráncok.

A növényi őssejtekre vonatkozó felfedezések azonban okot adnak az optimizmusra. Megfigyelték, hogy ha egy növény megsérül, a környező sejtek átalakulnak őssejtekké és egy sebgyógyító szövetet alkotnak, az úgynevezett callus-t. Amint a seb begyógyult a callus sejtjei ismét átalakulnak, és új szövetet építenek – vagyis az emberi felnőtt őssejtekkel ellentétben multifunkcionálisak. A növényi őssejtek tehát rendkívül életképes sejtek, melyek képesek önmagukat megsokszorozni és speciális funkciót ellátó sejtekké differenciálódni. A speciálisan termesztett növényi őssejtek nagyon hosszú élettartamúak és segítenek a bőrben az új őssejtek reprodukciójában és növekedésében.

Az Image Skincare, a floridai Palm Beach-en alapított professzionális kozmetikai márka öregedésgátló termékei – az arctisztítótól, a szérumon át egészen az alapozókig – a legnagyobb hatékonyság érdekében többféle növényből származó őssejteket tartalmaznak (alma, argán, havasi gyopár). Az Image Skincare Max termékcsaládja meghosszabbítja a bőr sejtjeinek élettartamát, lelassítja az öregedési folyamatot, regenerálja a sérült sejteket és védelmet nyújt a szabadgyökök sejtkárosító hatásaival szemben. A szarkalábak és ráncok csökkentése mellett egészségesen ragyogó arcbőrt eredményeznek. A nagy hatékonyságú Image arcápolási készítmények elérhetők kozmetikákban és a Royal Clinics orvos-esztétikai központban.

Image The Max őssejtes kezelés – a  maximális öregedésgátlás és luxus hidratálás érdekében a leghatékonyabb növényi őssejteket, peptideket, AHA savakat és új formájú C-vitamint juttat a bőrbe. Maximális korrekciót, megelőzést és táplálást nyújt még a legigényesebb bőrnek is. A kezelést követően fényvédelmet kell alkalmazni.

Kapcsolódó cikkek:

E-vitaminnal a terhességi és fogyási csíkok ellen

Budapest szépségfüggő

Ragyogó bőr nyáron is!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ