Nyáron felértékelődik a szép bőr és a makulátlan külső szerepe. Ilyenkor a nők a legjobb formájukat szeretnék hozni, legyen szó fesztiválokról, esküvőről, nyaralásról  vagy éppen strandolásról. Bemutatjuk azt az öt hatásos orvos-esztétikai kezelést, amit a legforróbb évszakban is biztonsággal és nagy eredménnyel vethetünk be a szépülés érdekében!

Felmérések szerint a nők többet költenek arra, hogy a nyaralásra a legjobb formájukat hozzák, mint magára a nyaralásra. Tény, hogy sok nő a fiatalodásra, szépülésre való igényét illetően kevés kompromisszumot köt, a fontossági listák élén pedig az idő múlásának az arcon jelentkező hatásainak lelassítása szerepel sokuknál, de gyakori kérdés, hogy a hatékony kezelések vajon mennyire számítanak „nyárkompatibilis” műfajnak.
Dr. Papp Ildikó, esztétikai bőrgyógyász (Körúti OrvosEsztétikai Centrum) szerint igenis vannak a legmelegebb hónapokban is biztonságosan és hatékonyan bevethető szépítő kezelések. Ilyenkor a bőrnek a fokozott napsütés miatti igénybevétel következtében komolyabb hidratálásra van szüksége, de a látványosabb megoldásokat keresők orvos-esztétikai beavatkozások közül is választhatnak. Következik az öt leghatásosabb, nyáron is alkalmazható kezelés, és azok előnyei.

Skin booster – az úttörő

Az új botoxként elhíresült fecskendős beavatkozás mélyhidratálást biztosít a bőr legmélyebb rétegében. A napfény által károsított bőrszakasz látványosan fiatalodik a befecskendezett keresztkötött hyaluronsavnak hála, és egészen sokáig erősen megkötve tartja a nedvességet. Igazi ebédidős beavatkozás ez, ami 15-20 percet vesz igénybe, az eredmény pedig akár 6 hónapig tartó természetes, ragyogó, sima, hidratált bőr.

Hydrobalance – A hidratálóbajnok

A folyékony implantátum névvel is büszkélkedő kezelés lényege, hogy egy automata injection pen nevű eszközzel kis hyaluronsav gyöngyöket juttatnak kíméletesen és fájdalommentesen a bőr felsőbb rétegeibe, kifejezetten gyors és tartós mélyhidratálás produkálva. A bőr nyári igénybevételét mesterien ellensúlyozza hosszú távú hatásaival is, ugyanis stimulálja a kollagéntermelést és helyreállítja a bőr vízháztartását. Egy kezelés félórás, ezt érdemes a hosszú távú hatás fenntartásának érdekében háromszor ismételni, 2-3 hetente.

Scarlet RF – a látványos

A mikrotűs rádiófrekvenciás arckezelés nem véletlenül az egyik leggyakoribb nyári kezelés. A bőr legfelsőbb rétegét nem érinti, így az nem válik fényérzékennyé és nem okoz pigmentációt. Sőt, eredményesen kel birokra a már kialakult pigmentfoltokkal, miközben mesés bőrtextúrát biztosít szinte azonnal. A nyári napozás igénybe veszi az elasztikus rostokat, a Scarlet ezek termelését is jól stimulálja. A pár órás arcpírral járó, mintegy másfélórás kezelést az igazán látványos hatás érdekében érdemes háromszor, havi szünetekkel ismételni.

Szálbehúzás – a liftingsztár

A műtéti beavatkozás nélküli szépülés egyik legnépszerűbb, nyáron is alkalmazható módja. A felépülési ideje 1-3 nap, így sokan a meleg hónapokra időzítik, amikor is jobban belefér az emberek idejébe, segítségével a nyaralás után pedig szemmel láthatóan „kipihenten” térhetnek vissza dolgozni. A kezelés, azaz a szálbehúzás a bőr mélyebb rétegeiben történik, vagyis alkalmazásakor nem érinti a felső bőrréteget. Gyönyörűen kezeli a ráncokat, a megereszkedett bőrt, szöveteket.

Szem alatti karika feltöltés – vissza az időben

A sötét vagy mély árkok a szemek alatt évekkel öregítik arcunkat, a karikákat pedig a kozmetikai- és dekortermékek a legritkább esetben kezelik tényleg hatékonyan, de egy 15-20 perces feltöltés visszaadhatja az évekkel korábbi üde, fiatalos tekintetünket. A szem alatti régióban nagyon vékony a bőr és a kötőszövet. Sajnos a bőr tartósan nem tudja itt megkötni a nedvességet, így a megoldást a szem alatti régióba „rétegzett”, erős vízmegkötő képességű orvosi hyaluronsav nyújthatja. A fájdalom nem vészes, cserébe az eredmény elképesztően látványos, és akár 6-12 hónapig is tartós.

+ 1 hasznos Tipp

Amennyiben az orvos-esztétikai kezelések mellett döntünk, használjunk párhuzamosan magas hatóanyagtartalmú kozmetikumokat és szérumokat, figyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre. Tévhit, hogy a vízből érdemes minél többet fogyasztani, hiszen attól, ha 2 liter vizet megiszunk, nem lesz hidratáltabb a bőrünk. A kevesebb sajnos meglátszik, a több viszont nem…

+ 2 nyári tiltólistás kezelés

Lézeres arckezelés

Ilyenkor a bőr felső rétegét is kezelik, hámsérüléseket okozva ezzel. Ezek helyén új bőr képződik, ami nagyon érzékeny az UV fényre és erős pigmentációt okozhat. Érdemes a hűvösebb hónapokra betervezni a lézeres kezeléseket.

Hámlasztás

A hámlasztás a bőr felső elszarusodott rétegét érinti, amit eltávolítanak ilyenkor, az alatta lévő friss bőr pedig nagyon érzékeny és könnyen pigmentálódik. A hámlasztások szezonját így egyértelműen a napfényben szegény évszakok jelentik.

Kapcsolódó cikkek:

Megvan a fiatalság forrása!

Vámos Erika nyári szépség tippjei

E-vitaminnal a terhességi és fogyási csíkok ellen

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ