A rum világpiaci részesedése meghatározó, a whiskey után a második legnépszerűbb rövidital, fogyasztása évek óta növekvő tendenciát mutat. A sokak számára meglepő tény oka egyszerű, hiszen ha finom alkoholos hűsítőre vágyunk, nagy valószínűséggel egy rum alapú koktél jut eszünkbe.

Az egyik népszerű koktél például a Cuba Libre, amelynek összetevőit sokan kívülről fújják, ám az ital nevének eredete talán okoz még meglepetést. A kubai függetlenségi háború végén Russel kapitány rendelt magának egy Bacardí Gold rumot kólával és lime-mal. Ez akkor nagy feltűnést keltett, mire a kapitány az itallal a kezében ezt a pohárköszöntőt mondta: „Por Cuba Libre.” Így született meg a Cube Libre koktél.

Hasonló népszerűségnek örvend a Mojito is, ennek eredetéhez azonban már nem fűződik egyértelmű történet. Sokak szerint a spanyol „vizes” szóból ered, míg mások az afrikai „varázslás” szót találják meg benne (receptek a koktélajánlóban).

Ez a két long drink hazánkban is nagyon népszerű, idén nyáron pedig szerencsét is hozhat kedvelőiknek. A Bacardí nyereményjátékán keresztül ugyanis Fortuna kegyeltjei most belépőjegyeket nyerhetnek a Sziget Fesztiválra, valamint egy 4 napos VIP Sziget belépő is kisorsolásra kerül.

A játék ideje alatt a résztvevő szórakozóhelyeken vásárolt Bacardí Grande mellé egy speciális alátét, egyéb, normál kiszerelésű Bacardí alapú koktél mellé kupon jár, míg a díszdobozos Bacardí Carta Blancában karszalag található. Az ezeken látható kódot a www.bacardigateaway.hu weboldalra kell feltölteni. Összesen 60 db páros Sziget napijegy és 1 db 4 fős VIP belépő talál gazdára.

A játék augusztus 3-ig tart, játékszabályzat és további információ: http://bacardigateaway.hu/

A játékban a 18. életévüket betöltött felhasználók vehetnek részt.

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ