A fogkefe önmagában nem elég. 100% lepedékmentesség csak a fogköztisztítóval együtt érhető el! A fogsort a fogkefe egymagában nem képes teljes mértékben megtisztítani. A fogak öt oldalából a fogkefe pusztán hármat ér el maradéktalanul. A további két oldal viszont a szomszédos fogak felé néz, ahol olyan szűk a rés, hogy egyetlen fogkefével sem közelíthető meg. Ezt a problémát hivatott megoldani a Curaprox Superduo-ja, a CS 5460 ultrasoft fogkefe és CPS fogköztisztító keféje együttesen.

fogkefe

Az ínygyulladás, a fogágygyulladás és a fogszuvasodás kizárólag akkor előzhető meg, ha rendszeresen és megfelelően tisztítjuk fogaink teljes felületét. Ennek első és legfontosabb pillére a mechanikai tisztítás, mely magába foglalja a fogmosást és a fogközök tisztítását is. Csak így lehet eltávolítani a lepedék 100%-át, és megakadályozni a bakteriális plakk újbóli kialakulását.

Kevesen tudják, hogy a fogközök vagy interdentális rések nagyjából a megtisztítandó fogfelület 30%-át teszik ki.  Tehát a fogakra ártalmas lepedék egyharmada éppen itt, a fogközökben rakódik le. Abban az esetben, ha csak a fogak látható felületét mossuk, a káros baktériumok csupán 70%-ától szabadulunk meg. Széles körben elterjedt tévhit, hogy a szájöblögető használatával  megoldható a fogközök tisztítása. Sajnos ez nem így van, hiszen egy folyadék, ha át is jut a fogközön, akkor is csupán a lepedék felszínét éri, az alsóbb rétegekig nem jut el. Valójában kizárólag a lepedék mechanikai/fizikai eltávolítása biztosítja a kívánt hatás elérését, azaz az egészséges, baktériummentes fogfelszínt. A Curaprox éppen ezért szeretné felhívni a figyelmet a fogköztisztítás fontosságára a Mind the Gap! – Mindig résen van! kampányban is, amelynek legfontosabb üzenete, hogy a 100%-os fogtisztaság csakis a fogkefe és a fogköztisztító együttes használatával érhető el.

pict4

Hogyan működik a Curaprox Prime CPS fogköztisztító?

Az apró üvegtisztítóra hasonlító fogköztisztító-fej rugalmas szálainak köszönhetően minden kritikus helyre befér. A megfelelő hosszúságú, kis szálak esernyőszerűen nyílnak szét és kitöltik a fogak közötti rést. Ennek az ernyőhatásnak köszönhetően elérik a fogközök homorú felületét is, így a fogselyemhez képest hatékonyabban és gyengédebben távolítják el a résekben található lepedéket. A Curaprox CPS Prime kiváló minőségéből adódóan két mozdulat elég a megfelelő tisztításhoz: egy betolás és kihúzás. A Curaprox Superduo; Curaprox CS 5460 fogkefe és Curaprox Prime fogköztisztító együtt képesek a 100%-os szájápolásra.

Curaprox+logo

További részletek a www. tokeletesszajapolas.hu oldalon!

MEGOSZTÁS