„A pénz nem boldogít” bölcsességet a ma embere kénytelen kissé leporolni, s újra értelmezni, hisz az élet tele van váratlan fordulatokkal, előre nem tervezhető eseményekkel, amiknek megoldásához bizony jól jöhet egy kis anyagi segítség.

Nem kell a szomszédba menni ahhoz, hogy olyan történeteket halljunk, amik rendre így kezdődnek: ha annyi pénzem lenne… Minden család életében előfordulhatnak kiszámíthatatlan élethelyzetek. Például egyik napról a másikra megszületik gyermekünk fejében az ötlet, hogy itt az ideje az önálló lakásba költözésnek, vagy a vasárnapi ebéd váratlan fordulataként fiunk megkéri barátnője kezét, de azt sem titkolják, hogy hamarosan esküvőt is terveznek. Az a szituáció sem lehet teljesen ismeretlen, amikor a nagymosás kellős közepén vagy a karácsonyi takarítás alatt hagy cserben háztartási gépünk, ráadásul férjurunk is előáll nagy ötletével, hogy a jövő évi olimpiai játékokat milyen jó lenne nagyobb tévén nézni.   Ilyenkor lehet bizakodni a hétvégi lottósorsolás számunkra kedvező alakulásában, de valljuk be, ez azért nem garancia, még akkor sem, ha előtte egy közös fohászt intéztünk Fortunához.

Van ennél biztosabb, gyorsabb módja is, hogy kikerüljünk a pillanatnyi pénzügyi nehézségekből. Erre nyújt lehetőséget a Magyar Postán elérhető Posta Személyi Kölcsön, ami ingatlanfedezet nélkül, szabadon, bármire felhasználható (például: tartós fogyasztási cikk, gépkocsi vásárlás, lakásfelújítás, stb). Nagy előnye, hogy a futamidő során nem kell árfolyam különbözettel számolni, hiszen kizárólag forint alapon igényelhető. A kamat a teljes futamidő alatt fix, előre kiszámítható, tervezhető, változatlan mértékű törlesztőrészletet biztosít. Hogy mennyi az igényelhető összeg? 200 000 – 500 000 forint közötti értékben vehetünk fel gyors segítséget 2 és 4 év közötti futamidővel. (Az előbbi példából kiindulva, amely nem minősül reprezentatív mintának és ajánlattételnek, 200 ezer forint kölcsönösszeg igénylése esetén, 4 éves futamidővel nem több, mint fix havi 5744 forint törlesztőrészlettel kell számolnunk.) Előnyös az is, hogy ha valaki Posta Számlacsomagot nyit, akkor kamatkedvezményben részesül, de a kölcsön akkor is igényelhető, ha valaki nem rendelkezik ilyennel.

Ha úgy érezzük, hogy szorít a nadrágszíj, gyors megoldást akarunk. Nincs kedvünk keresgélni, hol található a lakóhelyünkhöz legközelebbi kölcsönt adó intézmény. A posta mindannyiunk számára ismerős, már-már otthonos hely, hisz számtalan esetben vesszük igénybe szolgáltatásait. Miért pont akkor ne támaszkodnánk rá, amikor a legnagyobb szükségünk van a segítségre?!

Fotók: sxc.hu

Kapcsolódó cikkek:

Tudod, mi miatt stresszelünk legtöbbet?

Tervezz előre a kényelmedért!

Legyen a tiétek a Legfittebb munkahely!


MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ