Balaton? Nyár? Bringázás? Akkor Mozdulj! Egyesület és tandemezés látássérültekkel a Balaton körül! Az idei immár az 5. lesz, több mint 50 résztvevővel!

Idén 26 látássérülttel és 30 látóval vág neki a Mozdulj! Közhasznú Egyesület és csapata a 220 kilométernek, hogy egymástól tanulva fedezzék fel a Balaton környékének földrajzi és kulturális szépségeit!

„A túra nem csak sportértéket hordoz magában, figyelemfelkeltésként szolgál, hogy felébresszük környezetünk figyelmét arra, milyen fontos mások segítése, és ráébresszük embertársainkat, hogy a fogyatékossággal élők is képesek olyan teljesítményekre, melyek az egészséges emberek számára is kihívást jelentenek. Szeretnénk kihasználni az együtt töltött időt arra, hogy megtanuljuk az életet és a körülöttünk lévő világot másként érzékelni és értékelni!” – mondja dr. Tálos Marianna, a Mozdulj! Közhasznú Egyesület elnöke.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület idei, 5. Balaton kerülő tandemtúrájának arca, fővédnöke: Boronkay Péter, kétszeres Paratriatlon Világbajnok, ötszörös Európa Bajnok. Magyarországon rendszerint az ép sportolókkal együtt készül és versenyez, pillanatnyilag ő az ország nemzetközileg legelismertebb paratriatlonistája. Péter jelenleg a riói Paralimpiára készül, emellett vállalta el, hogy a túra nagykövete lesz!

Az országos integrációs kampányhoz több híresség is csatlakozott: Miklósa Erika, Novodomszky Éva, Madár Vera, Istenes Bence és Rákóczi Ferenc.

Túránkkal nemcsak sportélményt szeretnénk adni a résztvevőknek, hanem azt is, hogy egy országos integrációs kampány résztvevőivé váljanak!

Ezt a célt szolgálja fotópályázatunk meghirdetése azoknak is, akik személyesen nem lehetnek velünk, de fontos számukra az integráció kérdése. Bízunk abban, hogy felhívásunk minél több embertársunkhoz eljut!


A sport és a művészet segítségével kinyílnak az ajtók egymás világába. Az idei tandemtúránk során lehetőséget kaptunk arra, hogy a fogyatékossággal élő művészeink bemutathassák színpadi produkcióikat a nagyközönség számára. Így augusztus 19-én, Balatonalmádiban 19-20 óra között miénk lesz a színpad – tette hozzá Tálos Mónika, az egyesület alelnöke.

Jókedv? Mosoly? Kitartás? Akkor tandemtúra velünk!

MEGOSZTÁS

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ